iltasyazilim
FD Üye
Gün Kurusu Kayısı Ceviz Dolgulu Tarifi İçin Malzemeler
*30 adet kayısı (GÜNKURUSU çeşidi)
*Bütün ceviz
*2 yemek kaşığı şeker
*1 çay kaşığı tarçın
*34 çay kaşığı tereyağ
*1 çay bardağı su
*Kaymak
*
Gün Kurusu Kayısı Ceviz Dolgulu Tarifi Yapılışı Malatyamızın kayısısı ile yapılan hafif besleyici faydalı bir tatlı
Kayısıları 45 su yıkayınız Üzerine sıcak su döküp yarım saat bekletin Suyunu süzüp ortadan koparmadan cep açıp arasına bütün ceviz koyup tencereye dizin Üzerine toz şeker tarçın serpip tereyağ parçaları suyu koyup orta ateşte pişirin Şerbet iki yemek kaşığı kadar kalınca kapatın Yanında kaymak ile servis yapın Afiyet olsun
*30 adet kayısı (GÜNKURUSU çeşidi)
*Bütün ceviz
*2 yemek kaşığı şeker
*1 çay kaşığı tarçın
*34 çay kaşığı tereyağ
*1 çay bardağı su
*Kaymak
*
Gün Kurusu Kayısı Ceviz Dolgulu Tarifi Yapılışı Malatyamızın kayısısı ile yapılan hafif besleyici faydalı bir tatlı
Kayısıları 45 su yıkayınız Üzerine sıcak su döküp yarım saat bekletin Suyunu süzüp ortadan koparmadan cep açıp arasına bütün ceviz koyup tencereye dizin Üzerine toz şeker tarçın serpip tereyağ parçaları suyu koyup orta ateşte pişirin Şerbet iki yemek kaşığı kadar kalınca kapatın Yanında kaymak ile servis yapın Afiyet olsun