
Gülün Böreği Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta akı sarısı üzerine
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- Aldığı kadar un
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 4 adet orta uzunluk patates
- Tuz
- Pul biber
- Sıvı yağ
- Yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı pekmez
- 1 çay kaşığı sıvı yağ
- Susam
- Çörek otu
Gülün Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle su, süt, sıvı yağ, yumurta akı, şeker ve mayayı yoğurma kabına alalım.
- Akabinde unu ekleyelim ve tuzuda ekleyelim.
- Kulak göğsü bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
- Akabinde 1 saat dinlenmeye bırakalım hamurumuzu.
- Bu sırada hamurumuz dinlenirken bizde iç harcı hazırlayalım.
- Soğanları minik minik doğrayalım biraz sıvı yağ da soğanlar ölene kadar pişirelim akabinde patateslerimizi isteğe nazaran haşlanmışta olur haşlanmamışta olur patatesleri rendeleyelim ve soğanlarımızla buluşturalım.
- Tuzunu ve biberinide atalım piştikten sonra soğumaya bırakalım.
- 1 saat dinlendirdiğimiz hamurumuzu 4 eşit kesime bölelim tezgahımızı sıvı yağladıktan sonra bezemizi incecik açalım ve bir tarafına iç harcımızı ekleyip rulo yapalım.
- Sıvı yağladığımız borcamımıza hamurumuzun biçimini verelim 20 dakika yada 30 dakika kadar borcamda mayalanmasını bekleyelim.
- Üzerine yumurta sarısını sürelim ve 200 derece ısınmış fırınımıza koyalım ve denetimli olarak pişirelim.
- Fırından çıkan böreğimizin üzerine tereyağı sürelim. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun ????.