Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Gulsulu Muhallebili Cevizli Tarcınlı Hindistancevizli Gullac

Hoş geldin! bababada tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Gulsulu Muhallebili Cevizli Tarcınlı Hindistancevizli Gullac
0
87

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Gulsulu Muhallebili Cevizli Tarcınlı Hindistancevizli Gullac Tarifi İcin Malzemeler

*8 yaprak gullac
*6 su bardağı sut
*1 su bardağı tozşeker

Muhallebisi icin :


*3 su bardağı sut
*1 yemek kaşığı nişasta
*1 yemek kaşığı un
*1 su bardağından 1 parmak eksik tozşeker
*3 yemek kaşığı gulsuyu

Arası icin :


*3 yemek kaşığı hindistan cevizi
*3 yemek kaşığı cok ince cekilmiş
*1 cay kaşığı toz tarcın

Uzerine suslemek icin :


*1 kucuk kase kiraz tanesi taze nane yaprağı
*1 tatlı kaşığı cekilmiş ceviz
*1 tatlı kaşığı hindistan cevizi
*1 cay kaşığı toz tarcın

Gulsulu Muhallebili Cevizli Tarcınlı Hindistancevizli Gullac Tarifi Yapılışı
1
*Muhallebi icin tencereye sutu şekeri koyalım
*Unu, nişastayı bir cay bardağı su ile eritelim ılıyan sutun icine yavaş yavaş ekleyelim
*Surekli karıştıralım koyu bir kıvam alana kadar pişirelim
*Gulsuyunu dokelim mikser kabına iyice cırpalım
*Buzdolabına biraz soğumaya koyalım
*Gullaclar tepsiye gore mutfak makası ile keselim tepsiye parlak yuzu uste olacak şekilde koyalım
*6 su bardağı sutu tozşekeri tencerede ılıtalım
*Sonra gullac yapraklarına kepce ile gezdirerek ılık sutu dokelim
*4 yaprak gullac olunca biraz sutu ceksin
*Soğuyan muhallebiyi uzerine gezdirerek dokelim
*Hindistan cevizi tarcını cevizi serpelim kalan 4 yaprak gullacı da aynı şekilde yapalım
*Uzeri biraz sutu cekince arzuya gore uzerini susleyelim 2 saat donduktan sonra dilimleyerek servis yapalım
 
858,505Konular
982,773Mesajlar
33,068Kullanıcılar
deoxr64Son üye
Üst Alt