Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Güllü Sehpa Örtüsü Modeli

Güllü Sehpa Örtüsü Modeli

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Güllü Sehpa Örtüsü,
Güllü Sehpa Örtüsü Modeli,
Güllü Sehpa Örtüsü Örneği,
Güllü Sehpa Örtüsü Yapılışı

Ünlü bir örnek bu güllü misalBende de bi parça var örnek için yapmıştım ama resmini çekmemiştim, eklerim yakında Yapımı zorlama görünsede değil aslında Merak edenler için bi resimli anlatım yaptım, inşallah yardımcı olabilmişimdir

Örnekte yapımı merak edilen kısım küçük küpçüklerin olduğu kısım, bildiğim şekli ile anlatmaya başlıyorum

Yapacağımız örtü ölçüsünde kurtucuklar yapalım Bunu 2 sıra yapıp 3 sırada gül motifimize yetecek dek kutu yapalım ( ancak sayısı elinizdeki örnekte bellidir siz ona kadar yapın ) Ben ayrı bir çiçek motifi ( çiçek denirse emrindeki model olsun diye uyduruk bişey ) yapacağımdan ona kadar kutucuk yapıyorum

Gül motifini yapacağımız kısmın üstüne geri gönüyoruz

Burada 3 sıra tekrar tekrar yapıyoruz Motifimiz yavaş yavaş çıkmaya başladı

10 zincir çekip alttaki basmakalıp 3 kutucuk ileri gidip batıyoruz

Burada 3 kutucuklu bir küp oluşturacağız

Geri dönüp iki kutucuk olağan 3 kutucuğu hiç zincir çekmeden, hemen şimdi çektiğimiz 10'lu zincire batıyoruz
İşte batırılmış hali

Örneğimizi zıt çevirelim

İki zincir çekip yeniden 10'lu zincire batalım

Sonra bayağı bi şekilde 2 kutucuk daha yapalım
Tekrar 10 zincir çekip alttaki bayağı 3 kutucuk ileri gidip batıyoruz Orada da bi küp oluşturuyoruz ve bir diğerine geçiyoruzEğer gül motifi oluşturacaksak 3 kutucuklu küp değilde motife yetecek değin kutucuk yapacağız ve yeniden 3'lü kutucuklar gibi 3 seri halinde olacak Burada bir resim yetkisiz olmuş
Sondaki çiçek ( esas örnekte gül ) motifimizi yapıp 10 zincir çekip alttaki sırada çektiğimiz 10'lu zincirin abes kalan üst kısmına batıyoruz ve 3 kutucuk yapıyoruz
Burada da 3 kutucuklu bi küp oluşturuyoruz Örneğimiz bu şekilde ilerliyor, kolay gelsin *

858,500Konular
982,380Mesajlar
32,975Kullanıcılar
yazaraliSon üye
Üst Alt