Güllaç Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram güllaç yaprağı
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 avuç kırılmış ceviz
Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Süt ve şeker önden pişirilir.
- 5 dk kaynadıktan sonra soğumaya bırakılır.
- Arada bir karıştırıp 15-20 dk soğuduktan sonra sırayla güllaç yaprakları serilir.
- Üzerine süt dökülür yarısına gelince ortasına kırılmış cevizler koyulur ve kalan güllaç yaprakları bir bir koyulup her yapraktan sonra süt dökülür.
- Üzeri de ceviz ile süslenir.
- Güllaçlar tepsiye nazaran değilse kırarak yapabilirsiniz. Ben küçük cam saklama kaplarına yaptım.
- Süt çok sıcak olursa güllaç hamur olur o yüzden sütün sıcaklığına dikkat edelim.
- El yakmayacak kadar sıcak olmalı.
- Daha sonra üzerini kapatıp buzdolabında dinlenmeye bırakalım düzgünce soğuyunca servis edebilirsiniz afiyet olsun.