Gullac Tarifi İcin Malzemeler
*10 yaprak gullac
*1,5 litre sut
*2 su bardağı toz şeker
*200 gram kırılmış fındık
*2 yemek kaşığı toz hindistan cevizi
Gullac Tarifi Yapılışı Tencereye sutu ve şekeri koyup kaynatıyoruz ve daha sonra ılımaya bırakıyoruz Cok sıcak olursa hamurlaşıyor Onun icin şerbetin ılık olması cok onemli
Borcama gullac yapraklarından birini koyup uzerine şerbeti kepce yardımıyla gezdiriyoruz her kata iki kepce yeterli oluyor Beş katı bu şekil yapıyoruz
Beşinci kata şerbetini koyduktan sonra fındıkları ve hindistan cevizini araya serpiştiriyoruz uzeri icinde biraz ayırıyoruz
Diğer kalan beş yaprak gullaca da aynı işlemi yapıp kalan şerbeti uzerine dokup tekrar fındık ve hindistan ceviziyle susluyoruz bir saat sonra buz dolabına koyabilirsiniz
Afiyet Olsun
*10 yaprak gullac
*1,5 litre sut
*2 su bardağı toz şeker
*200 gram kırılmış fındık
*2 yemek kaşığı toz hindistan cevizi
Gullac Tarifi Yapılışı Tencereye sutu ve şekeri koyup kaynatıyoruz ve daha sonra ılımaya bırakıyoruz Cok sıcak olursa hamurlaşıyor Onun icin şerbetin ılık olması cok onemli
Borcama gullac yapraklarından birini koyup uzerine şerbeti kepce yardımıyla gezdiriyoruz her kata iki kepce yeterli oluyor Beş katı bu şekil yapıyoruz
Beşinci kata şerbetini koyduktan sonra fındıkları ve hindistan cevizini araya serpiştiriyoruz uzeri icinde biraz ayırıyoruz
Diğer kalan beş yaprak gullaca da aynı işlemi yapıp kalan şerbeti uzerine dokup tekrar fındık ve hindistan ceviziyle susluyoruz bir saat sonra buz dolabına koyabilirsiniz
Afiyet Olsun