Gullac Tarifi İcin Malzemeler
*12 adet gullac yaprağı
*6 su bardağı sut
*1 su bardağı toz şeker
*12 (yarım) cay bardağı gul suyu
*1 su bardağı ince cekilmiş fındık
Uzeri icin:
*2 yemek kaşığı toz antep fıstığı
Gullac Tarifi Yapılışı
1
*Gullac yapraklarını kucuk parcalar halinde kırın Tepsinin tabanını bir kat gullac yaprağı ile kaplayın Hazırladığınız sutlu karışımdan azar azar ekleyerek, yaprakları ıslatın
*İnce cekilmiş fındık ici serpiştirin Aynı işlemi gullac yaprakları bitene kadar tekrarlayın Kalan sutu; en ustte kalan gullac yapraklarının uzerine gelecek şekilde ekleyin
*Tatlıyı, sutlu şerbetini cekmesi icin 10 dakika kadar oda ısısında bekletin Şerbetini ceken tatlıyı kare halinde dilimleyin
*Dilimlerin orta kısmına gelecek şekilde nar tanesi ve arzuya gore fındık ici serpiştirin
Son olarak; gul suyunu ilave edin Ilınması icin 2 3 dakika kadar bekletin
Buzdolabında 1 saat kadar beklettikten sonra soğuk olarak servis edin Sevdiklerinizle paylaşın
*12 adet gullac yaprağı
*6 su bardağı sut
*1 su bardağı toz şeker
*12 (yarım) cay bardağı gul suyu
*1 su bardağı ince cekilmiş fındık
Uzeri icin:
*2 yemek kaşığı toz antep fıstığı
Gullac Tarifi Yapılışı
1
*Gullac yapraklarını kucuk parcalar halinde kırın Tepsinin tabanını bir kat gullac yaprağı ile kaplayın Hazırladığınız sutlu karışımdan azar azar ekleyerek, yaprakları ıslatın
*İnce cekilmiş fındık ici serpiştirin Aynı işlemi gullac yaprakları bitene kadar tekrarlayın Kalan sutu; en ustte kalan gullac yapraklarının uzerine gelecek şekilde ekleyin
*Tatlıyı, sutlu şerbetini cekmesi icin 10 dakika kadar oda ısısında bekletin Şerbetini ceken tatlıyı kare halinde dilimleyin
*Dilimlerin orta kısmına gelecek şekilde nar tanesi ve arzuya gore fındık ici serpiştirin
Son olarak; gul suyunu ilave edin Ilınması icin 2 3 dakika kadar bekletin
Buzdolabında 1 saat kadar beklettikten sonra soğuk olarak servis edin Sevdiklerinizle paylaşın