
Gül Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı yoğurt
- 1su bardağı irmik
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 125 gr margarin
- 3-4 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
Gül Tatlısı Tanımı Yapılışı
- Evvel şerbeti ocağa koyalım kaynasın. Un hariç başka bütün materyalleri bir kapta karıştırıyoruz. Ununu denetimli olarak yavaş yavaş ekleyip yoğuralım.
- Ele yapışmayacak kıvama gelince 3 modüle ayırıp oklava ile açalım.
- İnce bir hamur açıp çay bardağı ile kesin.
- 5 yuvarlağı yarısına gelecek biçimde üst üste dizelim.
- En baştaki daireden başlayıp yuvarlayın daha sonra ortadan ikiye kesip tepsilere dizelim.
- 180 derece fırında 20 dk pişirelim.
- Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti dökelim.
- Üzerinin süsü size kalmış. Ben fıstık külü kullandım. Afiyet olsun.