Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Gül Tatlısı

Gül Tatlısı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Gül Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Şerbeti için;


*3 su bardağı su
*2,5 su bardağı şeker
*1 dilim limon

Hamuru için;


*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yoğurt
*125 gr tereyağ
*1 çay bardağı irmik
*1 paket vanilya
*Yarım paket kabartma tozu
*22,5*su bardağı kadar un (bazı bardaklara gör değişe biliyor un)

Üzeri için;


*Toz antep fıstığı

Gül Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle şerbet malzemelerini kır tencerede 10 dk ya kadar pişsin bir taşım kaynayınca alın
*Limon bir dilim olarak pişerken atın şerbetine, şerbet olunca kenara alın (şerbet soğuk olsun fırından tatlımız sıcak olacak çıkınca hemen şerbet vericeğiz)
*Hamuru için bütün sıvı malzemeleri bir kaba alın çırpın
*Un, vanilya, yarım paket kabartma tozu irmiği ekleyin
*Yumuşak hamur elde edene kadar yoğurun 15 dk kadar hamurunuz dinlensin hamurunuz dinlenince merdane ile açacağız (çok ince olmaması gerek avuç büyüklüğünde paraçalar koparın acın, çok ince olmayacak, çok büyük de olmayacak hamurun boyu çay bardağı kadar olacak)
*Kesin hamurdan 5 parça birbirine, ek yaparak koyun rulo gibi sarın ortasından* ikiye bölün
*Yağlı kağıda serin 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 40 dk filan pişince şerbetini verin alt üst yapın gül şekilleri şerbetlensin 35 dk şerbet de durunca çıkartın

Afiyet olsun
 
858,505Konular
982,757Mesajlar
33,063Kullanıcılar
netflixdunySon üye
Üst Alt