iltasyazilim
FD Üye
Gül Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Şerbeti için;
*3 su bardağı su
*2,5 su bardağı şeker
*1 dilim limon
Hamuru için;
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yoğurt
*125 gr tereyağ
*1 çay bardağı irmik
*1 paket vanilya
*Yarım paket kabartma tozu
*22,5*su bardağı kadar un (bazı bardaklara gör değişe biliyor un)
Üzeri için;
*Toz antep fıstığı
Gül Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle şerbet malzemelerini kır tencerede 10 dk ya kadar pişsin bir taşım kaynayınca alın
*Limon bir dilim olarak pişerken atın şerbetine, şerbet olunca kenara alın (şerbet soğuk olsun fırından tatlımız sıcak olacak çıkınca hemen şerbet vericeğiz)
*Hamuru için bütün sıvı malzemeleri bir kaba alın çırpın
*Un, vanilya, yarım paket kabartma tozu irmiği ekleyin
*Yumuşak hamur elde edene kadar yoğurun 15 dk kadar hamurunuz dinlensin hamurunuz dinlenince merdane ile açacağız (çok ince olmaması gerek avuç büyüklüğünde paraçalar koparın acın, çok ince olmayacak, çok büyük de olmayacak hamurun boyu çay bardağı kadar olacak)
*Kesin hamurdan 5 parça birbirine, ek yaparak koyun rulo gibi sarın ortasından* ikiye bölün
*Yağlı kağıda serin 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 40 dk filan pişince şerbetini verin alt üst yapın gül şekilleri şerbetlensin 35 dk şerbet de durunca çıkartın
Afiyet olsun
*3 su bardağı su
*2,5 su bardağı şeker
*1 dilim limon
Hamuru için;
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yoğurt
*125 gr tereyağ
*1 çay bardağı irmik
*1 paket vanilya
*Yarım paket kabartma tozu
*22,5*su bardağı kadar un (bazı bardaklara gör değişe biliyor un)
Üzeri için;
*Toz antep fıstığı
Gül Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle şerbet malzemelerini kır tencerede 10 dk ya kadar pişsin bir taşım kaynayınca alın
*Limon bir dilim olarak pişerken atın şerbetine, şerbet olunca kenara alın (şerbet soğuk olsun fırından tatlımız sıcak olacak çıkınca hemen şerbet vericeğiz)
*Hamuru için bütün sıvı malzemeleri bir kaba alın çırpın
*Un, vanilya, yarım paket kabartma tozu irmiği ekleyin
*Yumuşak hamur elde edene kadar yoğurun 15 dk kadar hamurunuz dinlensin hamurunuz dinlenince merdane ile açacağız (çok ince olmaması gerek avuç büyüklüğünde paraçalar koparın acın, çok ince olmayacak, çok büyük de olmayacak hamurun boyu çay bardağı kadar olacak)
*Kesin hamurdan 5 parça birbirine, ek yaparak koyun rulo gibi sarın ortasından* ikiye bölün
*Yağlı kağıda serin 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 40 dk filan pişince şerbetini verin alt üst yapın gül şekilleri şerbetlensin 35 dk şerbet de durunca çıkartın
Afiyet olsun