iltasyazilim
FD Üye
4 su bardağı un1 çay bardağı sıvıyağ1 çay kaşığı karbonat1 yumurta1 su bardağı suKızartmak için sıvıyağ1 su bardağı dövülmüş ceviz içiŞerbet malzemesi: 3 su bardağı tozşeker3 su bardağı suYarım limonun suyu
Gül tatlısı hazırlanışı
Unu hamur yoğurma kabına alın Sıvıyağ, karbonat, yumurta, tuz ve suyu ekleyip yoğurun Hamuru 4 parçaya bölüp beze haline getirin Her bir bezeyi un serperek yufka şeklinde açın ve 25 cm genişliğinde şeritler halinde kesin
Şerbeti hazırlamak için; tencerede su ve tozşekeri karıştırıp kaynatın Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın ve ateşten alın Şerbeti soğumaya bırakın
Derin bir tencerede sıvıyağı kızdırın Her hamur şeridinin ortasına çatalı batırın Çevirerek şeridi çatalın etrafına sarıp gül şekli verin Çatalla tutarak kızgın yağda kızartın Malzeme bitinceye kadar işleme devam edin
Kızarttığınız hamurları soğuk şerbetin içine atın Şerbetini çekince kevgirle çıkarıp servis tabağına alın Ortalarına dövülmüş ceviz içi serpip servis yapın
Afiyet olsun
Gül tatlısı hazırlanışı
Unu hamur yoğurma kabına alın Sıvıyağ, karbonat, yumurta, tuz ve suyu ekleyip yoğurun Hamuru 4 parçaya bölüp beze haline getirin Her bir bezeyi un serperek yufka şeklinde açın ve 25 cm genişliğinde şeritler halinde kesin
Şerbeti hazırlamak için; tencerede su ve tozşekeri karıştırıp kaynatın Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın ve ateşten alın Şerbeti soğumaya bırakın
Derin bir tencerede sıvıyağı kızdırın Her hamur şeridinin ortasına çatalı batırın Çevirerek şeridi çatalın etrafına sarıp gül şekli verin Çatalla tutarak kızgın yağda kızartın Malzeme bitinceye kadar işleme devam edin
Kızarttığınız hamurları soğuk şerbetin içine atın Şerbetini çekince kevgirle çıkarıp servis tabağına alın Ortalarına dövülmüş ceviz içi serpip servis yapın
Afiyet olsun