Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Gül tatlısı

Gül tatlısı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
4 su bardağı un1 çay bardağı sıvıyağ1 çay kaşığı karbonat1 yumurta1 su bardağı suKızartmak için sıvıyağ1 su bardağı dövülmüş ceviz içiŞerbet malzemesi: 3 su bardağı tozşeker3 su bardağı suYarım limonun suyu
Gül tatlısı hazırlanışı
Unu hamur yoğurma kabına alın Sıvıyağ, karbonat, yumurta, tuz ve suyu ekleyip yoğurun Hamuru 4 parçaya bölüp beze haline getirin Her bir bezeyi un serperek yufka şeklinde açın ve 25 cm genişliğinde şeritler halinde kesin

Şerbeti hazırlamak için; tencerede su ve tozşekeri karıştırıp kaynatın Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın ve ateşten alın Şerbeti soğumaya bırakın

Derin bir tencerede sıvıyağı kızdırın Her hamur şeridinin ortasına çatalı batırın Çevirerek şeridi çatalın etrafına sarıp gül şekli verin Çatalla tutarak kızgın yağda kızartın Malzeme bitinceye kadar işleme devam edin

Kızarttığınız hamurları soğuk şerbetin içine atın Şerbetini çekince kevgirle çıkarıp servis tabağına alın Ortalarına dövülmüş ceviz içi serpip servis yapın

Afiyet olsun




 
858,500Konular
982,397Mesajlar
32,983Kullanıcılar
bkalkan68Son üye
Üst Alt