iltasyazilim
FD Üye
Gül Reçelli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
*150 gram tereyağ yada katı yağ (oda sıcaklığında)
*2 çay bardağı pudra şekeri
*1 tane yumurta
*1 paket vanilya
*Yarım çay kaşığı Kabartma tozu
*Aldığı kadar un
*1 su bardağı hindistan cevizi
*Reçel (ben gül reçeli kullandım)
Gül Reçelli Kurabiye Tarifi Yapılışı
Yağ, pudra şekeri, kabartma tozu ve vanilya bir kabın içinde yoğurulur Daha sonra yumurta ve azar azar un eklenir Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde ederiz Hamurda ceviz büyüklüğünde toplar elde edilir ve yağlı kağıt serili tepsiye dizilir Ben yağdanlık şişesinin kapağıyla ortasını açtım Sizde o tür şeylerle açabilirsiniz Önceden ısıtılmış 170 fırında 15 dakika kadar pişirilir Daha sonra sıcakken üstüne çay kaşığı yardımıyla reçel ilave edilir Reçel katılaştıktan sonra kurabiyeyi önce reçele daha sonra hindistan cevizine bulanır ve servise hazır Afiyet olsun
*150 gram tereyağ yada katı yağ (oda sıcaklığında)
*2 çay bardağı pudra şekeri
*1 tane yumurta
*1 paket vanilya
*Yarım çay kaşığı Kabartma tozu
*Aldığı kadar un
*1 su bardağı hindistan cevizi
*Reçel (ben gül reçeli kullandım)
Gül Reçelli Kurabiye Tarifi Yapılışı
Yağ, pudra şekeri, kabartma tozu ve vanilya bir kabın içinde yoğurulur Daha sonra yumurta ve azar azar un eklenir Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde ederiz Hamurda ceviz büyüklüğünde toplar elde edilir ve yağlı kağıt serili tepsiye dizilir Ben yağdanlık şişesinin kapağıyla ortasını açtım Sizde o tür şeylerle açabilirsiniz Önceden ısıtılmış 170 fırında 15 dakika kadar pişirilir Daha sonra sıcakken üstüne çay kaşığı yardımıyla reçel ilave edilir Reçel katılaştıktan sonra kurabiyeyi önce reçele daha sonra hindistan cevizine bulanır ve servise hazır Afiyet olsun