Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Gül Buketi Ekmek

Gül Buketi Ekmek

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
19
Malzemeler

*1 paket kuru maya
*1 yemek kaşığı bal (ya da toz şeker)
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 su bardağı ılık süt (250 ml)
*2 adet yumurta
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*12 çay kaşığı sirke(ben elma sirkesi kullandım)
*100 gr eritilmiş ve soğutulmuş (bezelerin aralarına sürmek için)
*Aldığı kadar un

Üzeri İçin;

*1 Adet yumurta sarısı (ben yumurta sarısı ile 2 yemek kaşığı sütü karıştırıp sürdüm)

Gül Buketi Ekmek Tarifi Yapılışı Un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz Daha sonra unu azar azar malzemelerin üzerine katıp yumuşak bir hamur elde ediyoruz Yoğrulan hamurun 40 dk mayalanmasını bekliyoruz Mayalanan hamuru 8 eşit parçaya ayırıp her parçayı merdane yardımı ile açıyoruz Açtığımız bezenin üzerine fırça ile eritilmiş tereyağını sürerek iki parçayı üst üste koyup yuvarlıyoruz ve 4 adet rulo elde ediyoruz Yani diğer 6 bezeye de aynı işlemi yapıyoruz Yaptığımız ruloların uç kısımlarından 34 cm kalınlığında kesiyoruz Kalan orta kısmından üçgen parçalar elde ediyoruz (resimlerde görüldüğü gibi kesiliyor) Kelepçeli kek kalıbını yağlayıp unladıktan sonra resimdeki gibi yerleştirelim Yerleştirme işlemi bittikten sonra 30 dk dinlendirelim Yumurta sarısını üzerine sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim **AFİYET OLSUN**

858,505Konular
982,839Mesajlar
33,078Kullanıcılar
uguroguz1Son üye
Üst Alt