Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo hazır yufka
- 1 kg ıspanak
- 5 dal pırasa
- Yarım kilo lor peyniri
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1.5 su bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
Gül Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle ıspanak ve pırasaları ince ince doğruyoruz.
- 3 yemek kaşığı yağ ile kavuruyoruz.
- Kavurduktan sonra başka bir kaba alıp içine peyniri ilave ediyoruz, baharatları koyup karıştırıyoruz.
- Yufkaları 4 e bölüyoruz.
- İçine hazırladığımız sostan sürüyoruz.
- İç harcını koyup gül şeklinde sarıyoruz.
- Her yufkaya aynı işlemi yapıp, üstüne artan sostan sürüp, çörekotu atıyoruz.
- 200 derece pişiriyoruz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.