Grissini Tanımı İçin Malzemeler
- 250 ml ılık su
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı biberiye
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket kuru maya yahut 1/2 (yarım) paket yaş maya
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
- 3,5-4 su bardağı un
- Su
- Susam yahut çörek otu (2 sini bir de kullanabilirsiniz)
Grissini Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ilık su, domates salçası, biberiye ve kekiği bir kaba alıp karıştıralım.
- Daha sonra tuz, şeker ve mayayı ekleyip karıştıralım.
- En son zeytinyağını ekleyip karıştıralım. Unu da kademeli bir halde azar azar ekleyerek hamuru yoğuralım.
- Hamuru mayalanmaya bırakalım yaklaşık oda ısınıza nazaran 30-45 dk da mayalanıyor. ( isterseniz fırın mayası da yapabilirsiniz )
- Mayalanan hamuru un serptiğimiz tezgaha alıp kare bir formda açıyoruz (çok ince açılmayacak yaklaşık yarım santim kalınlığında)
- Açtığımız hamuru 1 cm lik kalınlıkta uzun uzun kesiyoruz.
- Kestiğimiz hamurları kıvırıp tepsiye düzüyoruz.
- Üzerine su sürüp susam yahut çörek otu serpip evvelce ısıttığımız 200 derece fırında yaklaşık 30-40 dk pişiriyoruz. (fırınınıza nazaran pişme mühleti değişiklik gösterebilir).