Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Grissini

Grissini
0
31

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,426
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
80

Grissini Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 ml ılık su
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı biberiye
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket kuru maya yahut 1/2 (yarım) paket yaş maya
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  • 3,5-4 su bardağı un
Üzeri için
  • Su
  • Susam yahut çörek otu (2 sini bir de kullanabilirsiniz)

Grissini Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Ilık su, domates salçası, biberiye ve kekiği bir kaba alıp karıştıralım.
  2. Daha sonra tuz, şeker ve mayayı ekleyip karıştıralım.
  3. En son zeytinyağını ekleyip karıştıralım. Unu da kademeli bir halde azar azar ekleyerek hamuru yoğuralım.
  4. Hamuru mayalanmaya bırakalım yaklaşık oda ısınıza nazaran 30-45 dk da mayalanıyor. ( isterseniz fırın mayası da yapabilirsiniz )
  5. Mayalanan hamuru un serptiğimiz tezgaha alıp kare bir formda açıyoruz (çok ince açılmayacak yaklaşık yarım santim kalınlığında)
  6. Açtığımız hamuru 1 cm lik kalınlıkta uzun uzun kesiyoruz.
  7. Kestiğimiz hamurları kıvırıp tepsiye düzüyoruz.
  8. Üzerine su sürüp susam yahut çörek otu serpip evvelce ısıttığımız 200 derece fırında yaklaşık 30-40 dk pişiriyoruz. (fırınınıza nazaran pişme mühleti değişiklik gösterebilir).
Grissini Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt