iltasyazilim
FD Üye
Gripten korunmak için önerilen meyveler
Gripten korunma
Gripten koruyan besinler,meyveler nelerdir?
Bağışıklık sistemini kaslı ve direnci yüksek tutmanın yolu dinç gıda alışkanlığı ile başlıyor
Soğuk kış günlerine hazırlanmış ve dinç bir karoser için dürüst vitaminleri almanın önemine göze çarpan eden uzmanlar, söz konusu vitaminlerin ilk olarak meyve ve sebzeler ile bunların sularından alınmasını öneriyor
Bağışıklık sistemini yükseltmek, soğuk algınlığı ve gripten korunmak deyince, içerdikleri C vitamini ve folik asit ile öksürüğü azaltan ve çoğunlukla vücudun direncini koruyan portakal ve limon, birincil akla gelen meyveler oluyor madem ki, keza çocuk keza de yetişkinlerin tüketebileceği farklı türdeki meyveler ile vücudun direncini artmak olası…
Vişne, ateşli hastalıklara karşı savaşta etkin rol oynuyor Asitleşen kanı temizlemeye yardımcı olarak ateşi düşürücü özelliği bulunan, A vitamini ve potasyum bakımından zengin olan bu ekşi meyvenin suyu, susuzluğu tamir etmek için en dürüst seçenekler aralarında karşımıza çıkıyor Mide ve karaciğerin de uyumlu olarak çalışmasını sağlayan vişne suyu, vücuttaki istikrarsız fazlasının da dışarı atılmasına son derece yardımcı oluyor
Grip ve soğuk algınlığına karşı A vitamini ve B3 vitamini ile kalsiyum, magnezyum, potasyum ve fosfor yönünden varlıklı olan kayısı, ahali kadar fazla bilinmemesine karşın, bağışıklık sistemini güçlendiriyor Lifli bir meyve olan kayısı, sinirleri de gevşetmeye ve dinlenmeye yardımcı oluyor Kayısıda yer alan vitaminlere ilave olarak, C vitamini, folik asit, betakaroten ve potasyum içeren şeftalinin tüketimi, gribe karşı vücudun savunma mekanizmasını güçlendiriyor Ayrıca şeftali ayrıca de kayısı suları, yaz mevsimi dışarıda da suyuna rahatlıkla ulaşabileceğimiz meyvelerin başında geliyor
Bağışıklık sistemini güçlendirici özelliğe sahip olan ve B3 ile E vitamini il potasyumdan zengin elma, grip ve soğuk algınlığını tetikleyen fiziksel ve zihinsel yorgunlukların giderilmesinde etkili rol oynuyor Örneğin; her sabahleyin çantamıza bir adet meyve atabilir, yemeğin yanında bir bardak elma suyu tüketebiliriz…
Uzmanlar göre sihirli iksir ve bitki sütü olarak da adlandırılan doğal kalkanlarımızdan üzüm suyu, bileşimindeki zengin vitamin ve mineraller ile vücudun jurnal ihtiyacını karşılayabiliyor bol miktarda A, C vitamini ve demir ile potasyum içeren üzüm suyu ise vücudun hastalıklara karşı daha dirençli olmasını sağlıyor İçeriğinde bolca C vitamini yer alan antioksidan özellikli üzüm, fiziki ve zihinsel yorgunlukları gideriyor Üzümün suyu da, güz ve kış aylarında gereklilik duyulan enerjiyi vücuda kolayca sağlaması ve toksinlerden vücudu arındırması nedeniyle öneriliyor
Fazla eski zamanlardan beri boğaz ağrısı ve sindirim sistemi rahatsızlıklarının tedavisinde, aynı zamanda idrar söktürücü olarak kullanılan yabanmersini baştan keşfediliyor Girift meyve suları bileşenlerinde sıkça karşımıza çıkmaya başlayan bu mor meyve, harikulade bir antioksidan Flavonoidler ve demir bakımından varlıklı olan bu meyvenin suyu ise vücuttaki stresi alarak rahatlamaya yardımcı oluyor Özellikle son dönemde karşımıza meydana çıkan karışık meyve sularının vazgeçilmez meyvelerinden biri haline gelen yabanmersini, cildin sağlam ve taze görünümünde de büyük bir rol oynuyor
Önerilen bütün meyvelerin her mevsimde bulunması ve tüketilmesi mümkün olmadığından, en pratik alternatif olarak karşımıza meyve suyu çıkıyor Son dönemlerde, farklı alanlara yönlendirilmiş meyvelerin bileşiminden oluşan farklı tatlarla her türlü ağız tadı tadına hitap eden meyve suları, tüketicilere daha artı seçenek sunuyor Uzmanların da sık sık vurguladığı gibi, günde 5 porsiyon meyve ve sebze tüketimi dinç bir yaşamın vazgeçilemez koşullarının başında geliyor Her mevsimde ve yoğun hayat temposu içerisinde, meyve ve sebze tüketemiyoruz diye üzülenlerin yardımına meyve suları koşuyor Meyve suları içerdikleri vitamin, mineral ve antioksidan tesir bildiren bileşikleri ile jurnal vitamin ihtiyacımızı karşılamanın yanı sıra, ceset direncini dengede tutuyor
Alıntı: Hurriyet *
Gripten korunma
Gripten koruyan besinler,meyveler nelerdir?
Bağışıklık sistemini kaslı ve direnci yüksek tutmanın yolu dinç gıda alışkanlığı ile başlıyor
Soğuk kış günlerine hazırlanmış ve dinç bir karoser için dürüst vitaminleri almanın önemine göze çarpan eden uzmanlar, söz konusu vitaminlerin ilk olarak meyve ve sebzeler ile bunların sularından alınmasını öneriyor
Bağışıklık sistemini yükseltmek, soğuk algınlığı ve gripten korunmak deyince, içerdikleri C vitamini ve folik asit ile öksürüğü azaltan ve çoğunlukla vücudun direncini koruyan portakal ve limon, birincil akla gelen meyveler oluyor madem ki, keza çocuk keza de yetişkinlerin tüketebileceği farklı türdeki meyveler ile vücudun direncini artmak olası…
Vişne, ateşli hastalıklara karşı savaşta etkin rol oynuyor Asitleşen kanı temizlemeye yardımcı olarak ateşi düşürücü özelliği bulunan, A vitamini ve potasyum bakımından zengin olan bu ekşi meyvenin suyu, susuzluğu tamir etmek için en dürüst seçenekler aralarında karşımıza çıkıyor Mide ve karaciğerin de uyumlu olarak çalışmasını sağlayan vişne suyu, vücuttaki istikrarsız fazlasının da dışarı atılmasına son derece yardımcı oluyor
Grip ve soğuk algınlığına karşı A vitamini ve B3 vitamini ile kalsiyum, magnezyum, potasyum ve fosfor yönünden varlıklı olan kayısı, ahali kadar fazla bilinmemesine karşın, bağışıklık sistemini güçlendiriyor Lifli bir meyve olan kayısı, sinirleri de gevşetmeye ve dinlenmeye yardımcı oluyor Kayısıda yer alan vitaminlere ilave olarak, C vitamini, folik asit, betakaroten ve potasyum içeren şeftalinin tüketimi, gribe karşı vücudun savunma mekanizmasını güçlendiriyor Ayrıca şeftali ayrıca de kayısı suları, yaz mevsimi dışarıda da suyuna rahatlıkla ulaşabileceğimiz meyvelerin başında geliyor
Bağışıklık sistemini güçlendirici özelliğe sahip olan ve B3 ile E vitamini il potasyumdan zengin elma, grip ve soğuk algınlığını tetikleyen fiziksel ve zihinsel yorgunlukların giderilmesinde etkili rol oynuyor Örneğin; her sabahleyin çantamıza bir adet meyve atabilir, yemeğin yanında bir bardak elma suyu tüketebiliriz…
Uzmanlar göre sihirli iksir ve bitki sütü olarak da adlandırılan doğal kalkanlarımızdan üzüm suyu, bileşimindeki zengin vitamin ve mineraller ile vücudun jurnal ihtiyacını karşılayabiliyor bol miktarda A, C vitamini ve demir ile potasyum içeren üzüm suyu ise vücudun hastalıklara karşı daha dirençli olmasını sağlıyor İçeriğinde bolca C vitamini yer alan antioksidan özellikli üzüm, fiziki ve zihinsel yorgunlukları gideriyor Üzümün suyu da, güz ve kış aylarında gereklilik duyulan enerjiyi vücuda kolayca sağlaması ve toksinlerden vücudu arındırması nedeniyle öneriliyor
Fazla eski zamanlardan beri boğaz ağrısı ve sindirim sistemi rahatsızlıklarının tedavisinde, aynı zamanda idrar söktürücü olarak kullanılan yabanmersini baştan keşfediliyor Girift meyve suları bileşenlerinde sıkça karşımıza çıkmaya başlayan bu mor meyve, harikulade bir antioksidan Flavonoidler ve demir bakımından varlıklı olan bu meyvenin suyu ise vücuttaki stresi alarak rahatlamaya yardımcı oluyor Özellikle son dönemde karşımıza meydana çıkan karışık meyve sularının vazgeçilmez meyvelerinden biri haline gelen yabanmersini, cildin sağlam ve taze görünümünde de büyük bir rol oynuyor
Önerilen bütün meyvelerin her mevsimde bulunması ve tüketilmesi mümkün olmadığından, en pratik alternatif olarak karşımıza meyve suyu çıkıyor Son dönemlerde, farklı alanlara yönlendirilmiş meyvelerin bileşiminden oluşan farklı tatlarla her türlü ağız tadı tadına hitap eden meyve suları, tüketicilere daha artı seçenek sunuyor Uzmanların da sık sık vurguladığı gibi, günde 5 porsiyon meyve ve sebze tüketimi dinç bir yaşamın vazgeçilemez koşullarının başında geliyor Her mevsimde ve yoğun hayat temposu içerisinde, meyve ve sebze tüketemiyoruz diye üzülenlerin yardımına meyve suları koşuyor Meyve suları içerdikleri vitamin, mineral ve antioksidan tesir bildiren bileşikleri ile jurnal vitamin ihtiyacımızı karşılamanın yanı sıra, ceset direncini dengede tutuyor
Alıntı: Hurriyet *