Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

graffiti nasıl yapılır resimli anlatım

graffiti nasıl yapılır resimli anlatım
0
154

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Graffiti Nedir?
Graffiti temel anlamıyla mağara duvarlarına yazılan yazılara bahşedilen addırGraffiti graffito kelimesinin çoğuludurGünümüzde mağara duvarlarında yer alan hayvan figürleri çeşitli semboller graffitiye örnektir

Graffitinin Günümüzdeki Yeri
1980'li yıllarda etkin olarak New York şehrinde ortaya çıktı ve dünyaya yayıldıAma geçmişi Taki183 denen bir postacının her gittiği yere imini yazmasına dayanır ve süre içinde graffiti gelişirNew York'ta trenler duvarlar rengarenk değişik karakterli yazılarla süslendiİllegal oalrak yapılan bu sanattan New Yorklular hiç memnun olmasalar da graffiti sanatçıları yaptıkları işin keyfini çıkarıyordu ama daha sonra graffiti sanatçılarının vandal olarak nitelendirlmeye başlamasına neden oldu

Graffiti süre içinde Önce Avrupaya daha sonra Asya ülkelerine değin yayıldıWriterlar videolar çıkarmaya başladı Wildstyle ve Style Wars gibi videoları acilen Dirty Handz 3,Bajo Tierra 3 ve Overdose gibi videolar takip etmekteBununla da kalmadı yalnızca graffiti sanatçılarına özel sprey boyalar üretildi,cap diye anlatım tarzı edilen öbür boyutlarda boya püskürten badana başlıkları üretildi ve graffiti günümüzde düzenlenen graffiti organizasyonlarıyla dünyada ve ülkemizde yayılan bir görsel sanat olarak yoluna devam etmekteÜlkemizin de içinde bulunduğu çoğu ülkeden gelen fotoğraflarla güncellenen bir graffiti galerisi olan BURDAN sitesinde Türk ve dünya graffitisinden,street art larından bol miktarda seçenek bulabilirsiniz

Graffiti Atılmaz yapılır Tag Atılır
Tag: kendi kullandığınız nickname i duvarlara trafolara spray , marker vs biçiminde yazılmasıdır
Writer: Graffiti yapan
Sketch: kağıt üstüne yapılan çalışmalara denir
OutLine: Graffitinizin esas çizgilerine denir
Fill In: graffitinizin iç boyamasıdır
Second Ountline: Graffitinizn etrafından geçilen oluşuma denir (Kısaca Dış Çerçeve)
Highlights: Graffitiniz belirli bölümlerin de orantılı olarak yapılan parlama effekleridir
Illegal: Kanunsuz Firari izinsiz
Legal: Yasalara tutarsız olmayan, izinli yapılan çalışmlar

NASIL YAPILIR
Graffitiye ilk başladığınızda duvara birşeyler yapmak için hemen heveslenmeyin (Fazla fena olur) Duvarı kirletmekten başka hiç bir gösterme ortaya çıkmaz
Ilk öncelikle evinizde oturup bol bol sketch çizin
3Kendine ait olan harfleri çıkarmaya çalış Çizdiğiniz harflerin aralarında tembellik bırakmamaya çalışın
Kendi Tarzınızı Yaratın
Graffitilerinizde mutlaka Bloklandırma yada gölgelendirme kullanın Yaptığınız graffitiye ayrı bir düzen verir
Duvara yaptığınız graffitinin outline larının sürükleyici ve temiz olmasına uyarı edin7Yaptığınız grafftilerde mutlaka Fill in yapın Fill in siz çalışmaları öğüt etmiyorum
Yağtığınız çalışmalar lüzum legal olsun lüzum illegal olsun, Second Outline çekerseniz daha iyi bir görüş görünecektir
Unutmadan çalışmalarınıza highlights verirseniz daha bir göze güzel görünecektir
Graffiti yapmadan önce mutlaka ne yapıcağınıza karar verip bir kroki hazırlayınız
Duvara yaparken hazırladığınız eskiz elinizde olsun ve ona bakarak ilkönce duvara pastel badana yada tebeşir ile çizin ben pastel boya kullanıyorum Size büyük rahatlık sağlıyacaktır
Eğer legal bir alıştırma yapıyorsanız ilk önce duvarı bir renk ile boyayınız temiz olması açısından
Graffiti Sprey ile yapılır Normak fırça ile gerçekleştirmek zordur bilhassa kaçak yapılıyorsa her tarafınız badana olabilir
Sprey badana markası olarak Writerların en fazla kullandıkları Akçalı Montana ve Dyo bunları öneriyorum

Tabiki burdan anlatarak sizi graffti yapan bi insan haline getirmem mümkün deği ama size esas şeyleri anlatmaya çalıştım Umarım yardımcı olmuşumdur

Tag isimlerinizi Uzun tutmamaya çalışın azami 5 harf uzunlukta kullanın derim Çünkü graffiti yaparken çok zorlanırsınız Bilhassa Yasadışı Çalışmalarda

Detaylı Terimler
Backon: Tren uzerine cikip yapilan calisma
Battle: Kapisma,yarisma (graffitide,rapte,breakdanceta olabilir)
Bite: Bir writer'in stilini kopyalamak,calmak
Blackbook: Kroki defteri
Bomb: Bir yere kacak graffiti gerçekleştirmek,tagle doldurmak
Buff: Graffitinin temizlenmesi
Bunny: Bayan graffitici grubu
Burn: Daha iyi gerçekleştirmek
Burner: Cok iyi yapilmis calisma
Can: Sprey badana
Cap: Boyayi farkli kalinliklarda sürmek için yarayan sprey basligi
Chuckup: Bir yeri hizlica outline ile kaplamak
Crew: Writer ekibi
Donut: Tren kapisi civarindaki calisma
End2end: Tren vagonu baştan başa yapilan calisma
Fillin: İc yükleme
Going Over: Bir graffitinin tagin uzerini baska writerin kendi graffitisitagiyle kaplamasi
Hang outs: Tren calisirken acik pencere ya da kapidan tren disina tag atmak
Highlights: Calismanin ilandirmasi
llegal: Kacak yapilan calisma
Ink stains: Kalin yazar keceli kalemler
Kill: Her yeri boyamak
King: Sanatkâr graffitici
Layup: Gece ve haftasonlari trenlerin parkedildigi yer
Legal: Izinli yapilan calisma
Nark: Yetkililere ihbar eden kisi
One: Herhangi bir grupta olmayan writer
Outline: Calismanin dis cizgileri
Panel: Bir tren vagonunun iki kapisi arasinda, sırça altina yapilmis calisma
Piece: Graffiti calişmasi
Public: Okunmasi basit tarz
Quick bombin: Hizli bombalamak
Quick piece: Hizli yapilan calisma
Rack: Calmak
Rainbow: Tren kapisi uzerinde tag atmak
Roof top: Catilara yapilan illegal calisma
Runup: Tren istasyona girdiginde arkasina cikip bombalamak
Simple style: Kolay calisma
Sketch: Taslak
Skinny: Sprey basligi(cap ile ayni anlamda)
Slash: Bir calismanin uzerine tag atmak
Sticker bomb: Tag atilmis etiketi bir yere yapistirmak
T2B(top to bottom): Bastan asagi değin boyanan tren paneli
Tag: Writer'in takma ismi imzasi
Taggin': Tag atmak imzalamak
Throw ups: Gaffitinin basiti, tag'in buyugu
Toy: Caylak writer
Walls: Duvar calismasi
Wild style: Kari, okunmasi şiddet stil
Window down: Pencere altina yapilan calisma *

858,505Konular
982,770Mesajlar