Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Gözleme

Gözleme
0
43

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90

Gözleme Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı silme toz şeker
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • Alabildiğince un
İçine ve üzerine;
  • 4 çorba kaşığı tereyağı
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için;
  • Yarım kilo ıspanak
  • 1 adet kuru soğan
  • Lor peyniri
  • Tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytin

Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kuru maya ,toz şeker ve ılık su ile 15dk göz göz olana dek ağzı kapalı bekletiyoruz.
  2. Daha sonra tuzu ekleyip, yavaş yavaş un eği yaparak yoğuruyoruz. Yumuşak bir hamur olmalı.
  3. Hamurumuzu 30 dk dinlendirip, tekrar yoğuruyoruz.
  4. Avuç içi büyüklüğünde bezelere ayırdıktan sonra açıyoruz.
  5. Orta uzunluk yuvarlak tepsi büyüklüğünde açtıktan sonra üzerine sıvı yağ-tereyağ karışımından her tarafına yedirecek biçimde sürüyoruz.
  6. İki ucu birbirine katlayıp tekrar yağ sürüyoruz.
  7. Ortasına ıspanaklı harcımızdan 3 yemek kaşığı koyup tekrar iki yan ucu üst üste gelecek formda katlıyoruz.
  8. Orta ateşte pişirirken bir çeşit çevirdikten sonra tekrar yağ karışımından iki yüzüne de hafif sürüyoruz. Tıpkı tarifle gözlemeyi boş da yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Gözleme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,500Konular
982,368Mesajlar
32,972Kullanıcılar
estergon37Son üye
Üst Alt