Gözleme Tanımı İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı silme toz şeker
- 2 su bardağı ılık su
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- Alabildiğince un
- 4 çorba kaşığı tereyağı
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- Yarım kilo ıspanak
- 1 adet kuru soğan
- Lor peyniri
- Tuz
- 3 yemek kaşığı zeytin
Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kuru maya ,toz şeker ve ılık su ile 15dk göz göz olana dek ağzı kapalı bekletiyoruz.
- Daha sonra tuzu ekleyip, yavaş yavaş un eği yaparak yoğuruyoruz. Yumuşak bir hamur olmalı.
- Hamurumuzu 30 dk dinlendirip, tekrar yoğuruyoruz.
- Avuç içi büyüklüğünde bezelere ayırdıktan sonra açıyoruz.
- Orta uzunluk yuvarlak tepsi büyüklüğünde açtıktan sonra üzerine sıvı yağ-tereyağ karışımından her tarafına yedirecek biçimde sürüyoruz.
- İki ucu birbirine katlayıp tekrar yağ sürüyoruz.
- Ortasına ıspanaklı harcımızdan 3 yemek kaşığı koyup tekrar iki yan ucu üst üste gelecek formda katlıyoruz.
- Orta ateşte pişirirken bir çeşit çevirdikten sonra tekrar yağ karışımından iki yüzüne de hafif sürüyoruz. Tıpkı tarifle gözlemeyi boş da yapabilirsiniz. Afiyet olsun.