Gözleme Tanımı İçin Malzemeler
- 5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 2 su bardağı su
- Beyaz peynir
- Maydanoz
- Soğan
- 100 gram kıyma
- Haşlanmış ıspanak
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Pul biber, tuz
Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Suyu hafif ılıtalım, içerisine mayayı, tuzu ve şekeri atıp karıştıralım. 5 bardak unu yoğurarak ekleyelim. 10 dk kadar yoğuralım. Hafif ele yapışan bir kıvamda olmalı. Hamuru 10 dk kadar dinlendirelim (Ben fırını biraz ısıtıp orada beklettim)
- Hamurumuzu unlanmış tezgaha alalım. 10 kesime bölelim, üzerini bezle kapatalım kurumasın.
- Açacağımız tezgahı unlayalım. Hamuru alıp üzerine biraz un serpelim merdane ile istediğimiz kalınlıkta yuvarlak açalım.
- Hamur merdaneye yapışacak olursa tekrar hafif un serpelim. Ortada hamuru döndürelim ki tezgaha da yapışmasın.
- Bu esnada içerisine istediğiniz iç harcı ekleyebilirsiniz;.
- Peynirli maydanozlu, kıymalı, kavurmalı, kaşarlı yada ıspanaklı iç harcınızı soğuk bir biçimde ekleyin ve kapatın.
- Kapattıktan sonra kenarlara parmağınızla bastırın ve tekrar bıçak yada bir tabak yardımıyla kapattığınız kenardan ince biçimde kesip ayırın (Bu süreç hem gözlemenin kenarlarının kuru kalmamasını ve pişerken açılmasını engeller)
- Hazırladığımız gözlemeleri tezgaha serdiğimiz bezin üzerine koyup tekrar üzerlerini bezle kapatalım.
- Tavamızda yağsız bir formda pişirip büyük bir tabağa alır almaz gerili önlü çokça tereyağlayalım ve hepsini bu halde pişirdikçe üst üste koyalım. Afiyet olsun.
Gözleme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı