Gözleme Tanımı İçin Materyaller
- 4 adet yufka
- 2 iri uzunluk patates
- 1 adet soğan
- Karabiber
- Toz biber
- Kimyon
- Nane
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım kilo ıspanak
- 1 adet soğan
- Karabiber
- Toz biber
- Nane
- Kimyon
- Yarım su bardağı peynir
Gözleme Tanımı Yapılışı
- Patates haşlanıp ezilir.
- Bir tavada soğan rendelenir salça ile kavrulur.
- Saha sonra ezdiğimiz patates, tuz ve baharatlar ek edilir kenara alınır.
- Ispanaklar yıkanır doğranır .
- Tavaya sıvı yağ ek edilir ,soğan ve baharat ile suyunu çekene kadar kavrulur piştikten sonra peynir ek edilir.
- Yufkaların her bir adedinden dört adec çıkıyor.
- Bir yufka dört modüle bölünür bölünen kesimin kenarlarından kesilir yufkanın ortasına koyulur ve üzerine harç gezdirilir.
- Kare formda sağ sol üst aşağı ortaya hakikat kapatılır.
- Tava kızdırılır tereyağ ve sıvı yağ karıştırılır yağda gözlemeler önlü artlı pişirilir.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.