
Gözleme Tavasında Bazlama Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kilo un
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı ılık süt
- 3 su bardağı ılık su
- 1 tane instant maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
Gözleme Tavasında Bazlama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yağ ve su hariç bütün malzemeleri karıştırıyoruz. Hamuru yoğurmaya başlıyoruz.
- Suyu kontrollü bir şekilde azar azar hamuru yoğurarak ilave ediyoruz.
- Hamuru ne kadar çok yoğurursak bazlama o kadar güzel olur. Son olarak yağı hamurun alt kısmına döküp hamuru toparlıyoruz ve üzerini örtüp mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamur bezelere bölelim. Ben portakal büyüklüğünde yaptım siz küçük de yapabilirsiniz.
- Yaptığımız bezeleri tekrar dinlendirelim. Sonra istediğimiz kalınlıkta açalım.
- Açtığımız bezleri tekrar dinlendirelim. Dinlenen bezeleri gözleme yada herhangi bir tavada olabilir. Pişirelim, pişirirken sık sık çevirelim. Afiyet olsun.