Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Gözleme (Ispanaklı Ve Peynirli)

Gözleme (Ispanaklı Ve Peynirli)

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99

Gözleme (Ispanaklı Ve Peynirli) Tanımı İçin Malzemeler

  • Tam 6 adet gözleme için
  • 150ml ılık süt
  • 5 gram yaş maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı dolusu un+1 su bardağından 2 parmak eksik un kullandım
  • Gram ile unu koyacak olanlar 240gr un kullandım
  • 100gr ıspanak
  • 150 gram beyaz peynir
  • 5-6 kol dereotu
  • 3 adet kuru soğan (Taze yeşil soğan daha lezzetli oluyor)
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı kırmızı tatlı toz biber
  • Kullandığım su bardağı ölçüm 200ml

Gözleme (Ispanaklı Ve Peynirli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Un ve tuz hariç tüm materyalleri karıştırın maya eridikten sonra un ve tuzunu ek edin ve yoğurun 1 saat dinlendirin. Bu esnada ıspanağı yıkayın suyunu güzelce pak bir peçete ile kurulayın.
  2. Ispanaklar (Tamamen) kuruduktan sonra küçük küçük doğrayın, soğanları küçük küçük doğrayın, birinci olarak soğanları sıvı yağında rengi hafif pembemsi olana kadar kavurun.
  3. 1 yemek kaşığı tatlı kırmızı toz biber ek edin ve karıştırın soğumaya bırakın.
  4. Mayalanmış hamurdan 6 beze alın bezelerin üzerini örtün ve 15 dk dinlendirin.
  5. Kavrulmuş soğanlar soğuduktan sonra doğranmış ıspanağın üzerine peynir kavrulmuş soğan tuz karabiber ek edin ve karıştırın. Ben extra sıvı yağ kullanmadım kavrulmuş soğanlar esasen yağlı olduğu için.
  6. İç harcımızda hazırsa fotoğrafta gösterdiğim üzere hamurunuz açın açtığınız hamurları sacın yahut tavanızın büyüklüğüne nazaran açın.
  7. Açtığınız hamurun bir kısmına ıspanak koyun kenar uçlarına çok fazla yanaştırmadan öbür boş kısmını üstüne kapatın ve elinizle güzelce sıkı sıkı uçlarını bastırarak yapıştırınki pişirirken ıspanaklar dökülmesin.
  8. Ardından ısınmış saçta yahut tavada güzelce gerili önlü kızartın güzelce kızarmasına dikkat edinki iç dolgusu çiğ kalmasın hamur olmasın gözlemeniz saçtan indirdikten sonra dumanı üzerindeyken tereyağlamanızı muhakkak tavsiye ederim.
Gözleme (Ispanaklı Ve Peynirli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Ispanaklı Peynirli Mayasız Gözleme Tanımı İçin Materyaller Hamuru için; 500 gram un1 su bardağı su (250ml )1 tatlı kaşığı tuz1 yemek kaşığı sıvı yağ( en son hamuru toparlamak için) İçine koymak için; Yarım kilo ıspanak1 adet orta uzunluk kuru soğan ya da 4-5 tane taze soğan1 kase beyaz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
61
Mayasız Yumuşacık Ispanaklı Gözleme Tarifi İçin Malzemeler İçi için; 1 kg ıspanak1 büyük soğanYarım çay bardağı sıvı yağ1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı pulbiber1 yemek kaşığı domates salçası Hamuru için; 10 su bardağı un1 yemek kaşığı tuz3,5-4 su bardağı su Mayasız Yumuşacık Ispanaklı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
Ispanaklı Peynirli Milföy Gözleme Tanımı İçin Malzemeler 3 adet uzun milföyYarım kg ıspanak1 adet orta uzunluk soğan4 yemek kaşığı sıvı yağ1 su bardağından biraz az rendelenmiş beyaz peynirTuzPulbiber Ispanaklı Peynirli Milföy Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
111
Ispanaklı Gözleme Tanımı İçin Materyaller İçi için; 1 kg evvelce haşlanmış ıspanak1 adet büyük soğan1 yemek kaşığı salça1 tatlı kaşığı tuz1 çay bardağı ayçiçek yağı Hamuru için; 1.5 su bardağı sütYarım su bardağı ayçiçek yağı1 paket yaş maya2.5 yemek kaşığı şeker1 yemek kaşığı tuz5.5 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
53
Katkat Ayrılan Ispanaklı Gözleme Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 4 su bardağı un1,5 buçuk su bardağı su1 tatlı kaşığı tuz İç malzemesi için; Yarım kilo ıspanak2 adet soğan3-4 yemek kaşığı tereyağı veya margarin1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kırmızı toz biber Pişirmek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
858,505Konular
982,700Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt