Gözleme (Hazır Yufka İle El Açması Gibi) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yufka
- 1/3 çay bardağı zeytinyağ
- 1 çay kaşığı dolusu un
- 1 adet yumurta
- Tuz
- Tereyağı (piştikten sonra yağlamak için)
- Dilediğiniz iç gereci ( ben peynirli yaptım, kıymalı, patatesli hepsi olur)
Gözleme (Hazır Yufka İle El Açması Gibi) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta, sıvı yağ, un ve bir çimdik tuz düzgünce çırpalım.
- Yufkamızın birini serip üzerine fırça yardımıyla harçtan sürelim.
- İki yanı içe katlayıp kuru olan yere tekrar harçtan sürelim.
- İç malzemeyi ortasına yayıp iki yandaki yufkaları üst üste zarf üzere kapatalım.
- Zaten içinde harçta olduğu için yapışacak ve kenarlar açılmayacaktır.
- Tavayı ısıtıp az bir yağ sürelim ve alt üst eşit pişirelim.
- Pişen gözlememizi ocaktan alıp tereyağı ile yağlayalım. Çay yada soğuk bir içecekle servise hazır.
Gözleme (Hazır Yufka İle El Açması Gibi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı