Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Göz Renginde Güneşin Etkisi

Göz Renginde Güneşin Etkisi
0
90

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Göz Renginde Güneşin Etkisi Göz renginde güneşin etkisi, nedenleri, nasıl gerçekleşir, çekik gözler, zararı var mıdır, resimleri hakkında detaylı bilgi alalım arkadaşlar 1549356877 1549356877 gozrengindegunesinetkisi5c594f51c5ad3gozrengindegunesinetkisi5c594f51c5ad3gozrengindegunesinetkisi5c594f51c5ad3 ​Oldukça acayip bir bilgi akışkan göz renkler bakalım nedeni neymiş meleklergozrengindegunesinetkisi5c594f51c91b1alt Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Asıl Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof Dr Osman Ş Arslan, güneşin etkisinin daha eksik olduğu kuzey ülkelerinde yaşayanların gözlerinin daha hoş olduğunu söyledi Türk Oftalmoloji Derneği'nin (TOD) 43'üncü Ulusal Kongresi dolayısıyla Antalya'da yer alan Prof Dr Arslan, gazetecilerin sorusu üstüne yaptığı açıklamada, beş duyusu aralarında insanı dışa en çok bağlayan, dış ortamla ilişkisini en etkin şekilde kuran organın göz olduğunu kaydetti Bir foto muhabirinin görmesiyle, bu konuda eğitim almamış aynı sağlıklı gözlere sahip bir başkasının görmesinin farklı olacağına sinyâl eden Prof Dr Arslan, ''Görme kişiye göre değişen, data ve tecrübeyle diğer manâ kazanabilen bir duyu Bir sanatçının, mühendisin gözüyle ve kırlarda yaşamış bir insanın gözüyle görmek çok farklıdır Bilinç görmeye fazla tesir eder Herkes kendi haletiruhiyesi içerisinde ayrı şeyler görebilir'' dedi Canlılar arasında en güzel gözlülerin, eşekler, domuzlar ve ceylanlar olduğuna da dikkat çekici eden Prof Dr Arslan, sağlıklı olması koşuluyla her renk insan gözünün de çok güzel olduğunu vurguladı Kuzey yarım kürede güneş pozitif etkili olmadığından, bu bölgelerde yaşayanların gözlerinin daha açık renkli olduğuna muhabere eden Prof Dr Arslan, şöyle devam etti: ''Kuzeyde güneş fazla olmadığı için gözler açıktır, kısık değildir, korunmamıştır, güneş ve rüzgardan korunma güdüsündeki Afrikalılar değin Japon ve Çinliler, sert hava şartlarından korunmak nedeniyle gözlerini kısarlar ve gözler çukura kaçırılır, kaşlar öne çıkar, gözler küçültülür, kapaklar gözü daha çok örter Ilıman kuşaklarda, özellikle Avrupa'da gözler daha çok öne çıkar Güneşin etkisinin daha eksik olduğu kuzey ülkelerinde yaşayanların gözleri daha hoş oluyor Kuzey yarım kürede güneş artı olmadığından gözler açıktır, mavi, yeşil oranı daha çoktur Buralarda gözler daha öne çıkar Daha güzel gözlü olarak düşünülürler İsveç, Norveç, Almanya gibi ülkelerde yaşayanların gözlerinin kendine has özellikleri vardır ama dinç göz, en hoş gözdür'' ÇEKİK GÖZLER TOD Genel Başkanı ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof Dr Nevbahar Gülçelik de gözün duyguları en çok anlatan bir organ olduğunu, kalbe giden yolun gözden geçtiğini ifade etti Karşı cinsler arasında her şeyin bir bakışla başladığına dikkat çekici eden Prof Dr Tamçelik, şunları kaydetti: ''Gözün güzelliğinden öte, gözün bakışı, anlamıdır kayda değer olan Güzel gözlü, yeşil gözlü bir kişi anlamlı bakmazsa bir şey açıklama etmez O zaman o göz hoş değildir Çekik favori bir manâ bulamıyorum lakin bundan kasıt çıkaranlar da olabilir Çekik gözler hep benzer bakıyor gibi geliyor bana''  

858,505Konular
982,777Mesajlar
33,071Kullanıcılar
NefSeCihadSon üye
Üst Alt