
Görüntüsüyle Şahane Duran Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Gerektiği kadar un
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 kase didilmiş böreklik çeçil peynir
- 1 bağ maydanozun yarısı
- Büyük geniş tencere kaynar su
- 3 yemek kaşığı tepeli tuz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
Görüntüsüyle Şahane Duran Su Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir kabın içersine yumurtaları kıralım ,tuzu ve sıvı yağı alalım iyice çırpalım.
- Unu dikkatli ekleyerek fazla yumuşak olmayan bir hamur yapıyoruz.
- Hamuru pürüzsüz olana kadar iyice yoğuralım ve 8 eşit parçaya bölelim, üzerine nemli bir bez örterek yarım saat bekletelim.
- Bu arada hamur dinlenirken tencereye su koyup ocağa alıp kaynamaya bırakalım.
- Dinlenen yufkaları çok ince olmayacak şekilde açalım ve bir tepsinin üzerine aralıklarla koyalım.
- Hepsi bittikten sonra maydanozu ince kıyalım ve peynirle karıştıralım.
- Kaynayan suya 3 yemek kaşığı tuzu atıp karıştıralım ,böreği yapacağımız orta büyüklüğündeki tepsiyi yaylayıp hazırlayalım.
- Kaynayan suya 1 rinci yufkayı koyup süzgeçli kepçeyle incitmeden 1 dakika kadar pişirip hemen alıp soğuk su dolu kabın içine yufkayı koyalım.
- Soğuk sudan alıp suyunu süzelim ve tepsiye yerleştirelim.
- Üzerine sıvı yağı gezdirip diğer yufkayı da aynı şekilde yapalım.
- 4 düncü yufkada iç harcını koyalım ve diğer yufkalarıda aynı şekilde yapıp aralarına sıvıyağ sürerek bitirelim.
- En son 1 yumurtayı çırpalım böreğe fırçayla sürelim 190 derece fırında alt üst ayarda pişiriyoruz.
Görüntüsüyle Şahane Duran Su Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı