Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Google sunucuları Türkiye'ye geliyor

0
120

makaleci

FD Üye
Etkileşim
8
F-D Coin
68
google-sunucu-ls9H_cover.jpg

Türkiye’de yeni Android cihazlar için artık lisans vermeyeceğini duyuran Google’dan, Türkiye’ye yerleşmek için kıymetli bir adım geldi. ABD’li teknoloji devi Google, 16 Aralık 2019 tarihinde Türk Telekom ile muahede imzaladı. 2020’de Google’ın sunucuları Türkiye’ye geliyor!

Habertürk’ten Necdet Çalışkan’ın haberine nazaran geçen ay Facebook’un sunucularını Türkiye’ye getirmek için heyetim çalışmalarına başlayan Türk Telekom, Google ile de itilafa vardı.

Şu anda teknik inceleme çalışmaları yürütülen süreçte, birinci etapta 8 munfasıl merkeze Google sunucuları kurulacak. Türk Telekom’un trafik idaresini yaptığı bu 8 başka merkezdeki heyetim çalışmaları 2020 birinci çeyreğinde başlayacak.

Itilafa nazaran Google’ın Türkiye’deki internet trafiğinin 2020 yılında yüzde 50’si Türkiye’de kurulacak olan sunuculardan yönetilecek. Bu orantı 2020 sonrasında ise yüzde 80’e çıkarılacak.

Edinilen habere nazaran sunucuların Türkiye getirilmesi süreci, Google’ın Yarışma Kurumu ile son yaşadığı Android lisans buhranından etkilenmedi.

Türkiye’nin internet trafiğinin yaklaşık yüzde 75’ini oluşturan Facebook ve Google’ın sunucularını yurtiçine getirmek için bir müddettir çalışmalar yapılıyordu. Bu kapsamda birinci adım Facebook ile atılmıştı.

858,517Konular
981,100Mesajlar
30,924Kullanıcılar
dksnslsnsSon üye
Üst Alt