iltasyazilim
FD Üye
Gökkuşağı Börek Tarifi İçin Malzemeler
4 adet yufka,
150 gr eritilmiş tereyağı ya da sıvı yağısu karışımı
İçi İçin:
250 gr kıyma,
1 adet kuru soğan,
750 gr ıspanak,
3 adet büyük havuç,
Sıvı yağı,
Karabiber,
Tuz
Üzeri İçin:
Yumurta sarısı,
Çörek otu
Gökkuşağı Börek Yapılışı
Ispanakları ayıklayıp yıkayalım ve orta incelikte doğrayalım
Suyunu iyice süzdürüp doğradığımız ıspanakları 2 yemek kaşığı sıvı yağda soteleyelim
Üzerine tuzu ilave edip karıştıralım (ıspanağın suyu kalmamalı)
Kıymayı tavada suyunu salıp çekene kadar soteleyelim
Üzerine 1 yemek kaşığı sıvı yağı ve ince ince doğradığımız soğanı ilave edip sotelemeye devam edelim
Sonra tuzu ve karabiberi ilave edip karıştıralım
Havuçları rendeleyelim
Üzerine 1 yemek kaşığı sıvı yağı ilave edip 5 dakika soteleyelim
Pişirdiğimiz iç harçları soğumaya bırakalım
1 adet yufkayı düz zemine serelim
Üzerine fırça ile tereyağı sürelim
İkinci yufkayı ilk yufkanın üzerine yerleştirelim
İkinci yufkanın üzerine tereyağı sürelim
Ispanaklı harcı eşit miktarda yufkanın üzerine serpelim
Ispanaklı harcın üzerine 3 yufkayı yerleştirip tereyağı sürelim
3 yufkanın üzerine eşit şekilde kıymalı harçtan serpelim
Kıymanın üzerine 4 yufkayı yerleştirip tereyağı sürelim
4 yufkanın üzerine eşit şekilde havuçlu harçtan serpelim
Havuçlu harçtan eşit miktarda yufkanın üzerine yayın
4 kat olan yufkayı sağ ve sol kenarından içe doğru malzemenin dışa çıkmasını önlemek için kıvıralım
Sonra alttan yukarı doğru rulo şeklinde saralım
Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpelim
Fırında tepsisine sığmayacağı için ruloyu ikiye bölelim ve tepsiye yerleştirelim
Önceden ısıtılmış 180° fırında üzeri kızarana kadar pişirelim
Gökkuşağı Böreğimizi dilimleyerek servis yapın
4 adet yufka,
150 gr eritilmiş tereyağı ya da sıvı yağısu karışımı
İçi İçin:
250 gr kıyma,
1 adet kuru soğan,
750 gr ıspanak,
3 adet büyük havuç,
Sıvı yağı,
Karabiber,
Tuz
Üzeri İçin:
Yumurta sarısı,
Çörek otu
Gökkuşağı Börek Yapılışı
Ispanakları ayıklayıp yıkayalım ve orta incelikte doğrayalım
Suyunu iyice süzdürüp doğradığımız ıspanakları 2 yemek kaşığı sıvı yağda soteleyelim
Üzerine tuzu ilave edip karıştıralım (ıspanağın suyu kalmamalı)
Kıymayı tavada suyunu salıp çekene kadar soteleyelim
Üzerine 1 yemek kaşığı sıvı yağı ve ince ince doğradığımız soğanı ilave edip sotelemeye devam edelim
Sonra tuzu ve karabiberi ilave edip karıştıralım
Havuçları rendeleyelim
Üzerine 1 yemek kaşığı sıvı yağı ilave edip 5 dakika soteleyelim
Pişirdiğimiz iç harçları soğumaya bırakalım
1 adet yufkayı düz zemine serelim
Üzerine fırça ile tereyağı sürelim
İkinci yufkayı ilk yufkanın üzerine yerleştirelim
İkinci yufkanın üzerine tereyağı sürelim
Ispanaklı harcı eşit miktarda yufkanın üzerine serpelim
Ispanaklı harcın üzerine 3 yufkayı yerleştirip tereyağı sürelim
3 yufkanın üzerine eşit şekilde kıymalı harçtan serpelim
Kıymanın üzerine 4 yufkayı yerleştirip tereyağı sürelim
4 yufkanın üzerine eşit şekilde havuçlu harçtan serpelim
Havuçlu harçtan eşit miktarda yufkanın üzerine yayın
4 kat olan yufkayı sağ ve sol kenarından içe doğru malzemenin dışa çıkmasını önlemek için kıvıralım
Sonra alttan yukarı doğru rulo şeklinde saralım
Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpelim
Fırında tepsisine sığmayacağı için ruloyu ikiye bölelim ve tepsiye yerleştirelim
Önceden ısıtılmış 180° fırında üzeri kızarana kadar pişirelim
Gökkuşağı Böreğimizi dilimleyerek servis yapın
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.