Gofret Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket margarin ya da tereyağı(250 gr)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı mısır nişastası
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı sirke üzüm sirkesi kullandım
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı fındık,yada ceviz
- Alabildiği kadar un
- 2 paket çikolata bitter yada sütlü
- Yarım paket beyaz çikolata
Gofret Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle bir buçuk su bardağı unumuzu tavamıza alarak hafif renk değiştirene dek kavuralım.
- Hafif kokusu çıkmaya başladığında bir çay bardağı rondodan çektiğimiz fındığımızı ya da cevizimizi ekleyerek 1-2 dakika daha kavurup altını kapatalım.
- Bir tepsiye alarak soğumaya bırakalım başka gereçlerimizi yoğurma kabımıza alarak karıştıralım mikserle de çırpabilirsiniz.
- Daha sonra üzerine kavurduğumuz un karışımını ekleyelim.
- Üzerine un eklemeye devam ederek kulak göğsü yumuşaklığında hoş bir hamur elde edelim.
- Üç kesime bölüp,her parçayı iki yağlı kağıt ortasında ne ince ne kalın olmayacak halde açıp, dilediğimiz halde kalıplarla hal çıkararak tepsimize alalım.
- Önceden ısıtılmış 160 derecede pişirelim. Büsbütün soğuduktan sonra istediğiniz formda süsleyin.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.