
Gofret Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 grm margarin
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı mısır nişastası
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilya
- 1 çay bardağı ince fındık
- Un
Gofret Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel bir buçuk su bardağı unu güzelce kavurup toz fındığı içerisine atıp tekrar kavuralım.
- Bir kaç dakika kavurduktan sonra soğumaya bırakın.
- Diğer materyalleri bir kabın içine alarak güzelce yoğuralım ve akabinde kavurduğumuz unu koyalım ve olağan unla yoğurtmaya devam edelim.
- Kulak göğsü kıvamına geldikten sonda isteğiniz formu verelim.
- 180 derecede fırınlayalım, hafif kızarmaya başlayınca fırından alıp isteğiniz üzere süsleyebilirsiniz deneyenlere şimdiden afiyet olsun ????.