Gofret Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket margarin ya da tereyağı
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı mısır nişastası
- Yarım su bardağı toz şekeri
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı sirke(üzüm sirkesi kullandım ben)
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 su bardağı ceviz
- Un
- Benmari yolu çikolata
- Renkli şeker
Gofret Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle 1,5 su bardağı unumuzu tavamıza alarak kavurmaya başlıyoruz.
- Hafif kokusu çıkmaya başladığında 1 su bardağı rondodan çekmiş olduğumuz cevizi ekleyerek 1-2 dakika daha kavurup altını kapatarak bir tepsiye alarak soğumaya bırakalım.
- Diğer gereçleri yoğurma kabına alarak karıştıralım.
- Daha sonra üzerine kavurduğumuz un ve ceviz karışımını ekleyerek üzerine un ek ederek kulak göğsü kıvamında hoş bir hamur elde edelim.
- Dilediğimiz formu vererek tepsimize alalım.İster yuvarlak,oval yapıp çatal ile çizik biçimi verebilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fansız fırında pembe bir renk alana denk pişirelimüzerine benmari eritilmiş çikolata banıp renkli şekerlerle süsleyebiliriz ve dilediğimiz üzere süsleyerek servise hazır hale getirelim????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.