elektronikci
FD Üye

Göçmenlerin Gözdesi Lakror Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 5 su bardağı un
- 2 su bardağı ılık su
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet kabartma tozu
- Yarım kilo pırasa
- Yarım kilo ıspanak
- 1 adet orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 su bardağı sıcak su
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Göçmenlerin Gözdesi Lakror Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle hamuru hazırladım ve 2 büyük boy bir ufak boy olarak 3 böldüm.
- 2 büyük hamurumu büyük bir şekilde açtım görsel de de göründüğü gibi ortasına tabak koyarak kenarlarını kesip bolca sıvı yağ sürüp kenarları içe katladım.
- İkisinide dinlenmesi için kenarı aldım ve 1 saat dinlendirdim.
- Bu sırada iç harcını hazırladım. Soğanı çok hafif kavurup içerisine salçamı ekledim onu da biraz kavurup içerisine pırasa ve ıspanaklarımı ekledim.
- Üzerine 1 su bardağı sıcak su koydum ,tuzumu attım ve pişmeye bıraktım.
- Suyunu çekip pırasalar yumuşadığı zaman altını kapatıp soğumaya bırakın.
- O soğurken 2 ayrı büyük hamurumuzu güzelce tepsiden taşacak şekilde açalım tepsimizi yağlayıp ikisini üst üste koyalım ve üzerine harcımızı orta kısmına koyalım.
- Kenarı ayırdığımız küçük hamurumuzu ince bir şekilde üzerine açalım harcamızın üzerine koyalım.
- Sarkan kenarları içe doğru kıvıralım.
- Üzerine yoğurt sıvı yağ harcımızı güzelce yaydıralım.
- Önceden ısıtılmış fırında 50 dk pişirelim afiyet olsun ????.