Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Göçmen Pilavı

Göçmen Pilavı

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
gocmen-pilavi-1.jpg

Göçmen Pilavı Tanımı İçin Materyaller

  • 5 – 6 adet but
  • 4 su bardağı pirinç
  • 1 adet soğan
  • 1 adet sarımsak
  • Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağı-zeytinyağı (ben biraz ondan biraz ondan ekliyorum,tercih sizin nasıl isterseniz o denli koyabilirsiniz.)
  • 5 su bardağı tavuk suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
  • Fırından çıktıktan sonra üstüne karabiber gezdirin (İsteğe bağlı)

Göçmen Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci evvel tencereye su doldurup butları (güzelce yıkayıp süzdükten sonra)haşlamaya bırakalım.
  2. Geniş tepsiye pirinçleri (yıkayıp süzün) koyalım.
  3. Öbür yandan soğan ve sarımsağı küçük küçük doğrayıp tavaya alalım sıvı yağı-zeytinyağı ekleyip kavuralım.
  4. Soğan ve sarımsaklar pembeleşince ocaktan alıp pirinçlerin üzerine koyup karıştıralım.
  5. Ocağın altını açıp pirinci koyalım tavuk suyunu ekleyip,bunları da yerleştirelim biraz ocakta ısıtalım.
  6. Ocaktan alıp fırına koyalım (önceden ısıtılmış) alt-üst ayarında 200 derecede 20 dk suyunu çekesiye kadar pişirelim. Afiyet olsun ????.
Göçmen Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,659Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt