Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Göceli Tarhana

Göceli Tarhana
0
41

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
goceli-tarhana.jpg

Göceli Tarhana Tanımı İçin Gereçler

  • 2 kg göce (aşurelik buğday)
  • 2 kg süzme yoğurt
  • 2 kg dan biraz az süt
  • 2 kg un
  • Tuz

Göceli Tarhana Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Akşamdan buğday ve sütü buğdaylar büsbütün pişene kadar kaynatın.
  2. Süt buğdayı tencereye koyunca üstüne çıkacak kadar olacak.
  3. Sabah pişen buğdaya yoğurdu ekleyin.
  4. Aldığı kadar un ekleyerek yoğurun. Hamur eline yapışmayacak kıvamda olacak.
  5. Tuzunu ekleyin.
  6. Ekşi bir tat istersen bir iki gün dışarda bekletin.
  7. İstersen kaşıkla küçük modüller alıp pak bir örtü üzerinde kurutun yada buzdolabı poşetlerine koyup derin dondurucu da saklayın.
  8. Çorbayı pişirmek için; 1 küçük kase yoğurt, 1 yumurta, 1 çorba kaşığı un ve 1 kase kadar tarhanadan alıp bir tencereye koyun, yoğurdun kesilmemesi için içine bir kaşık kadar sıvı yağ ekle ve karıştırın.
  9. Gereğince su ekle ve pişirin.
  10. Üzerine nane ve tereyağ yaparak servis yapın.
  11. Tuz çorbanın kesilmemesi için en son eklenecek.
 
858,505Konular
982,685Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt