Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Glütensiz Sarı Ekmek

Glütensiz Sarı Ekmek
0
29

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
glutensiz-sari-ekmek.jpg

Glütensiz Sarı Ekmek Tanımı İçin Gereçler

  • 1 paket sinangil glütensiz un (500 gr)
  • 600 ml su (3 su bardağı)
  • 1 paket glütensiz kuru maya
  • 1 tane taze zerdeçal
  • 1 modül taze zencefil
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • Biraz kaya tuzu

Glütensiz Sarı Ekmek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Zeytinyağın içine zencefil ve zerdeçalı rendeleyin ve 1 gün buzdolabında bekletin.
  2. Maya ve suyu hamur leğeninde karıştırın.
  3. Maya eriyince tuzu, zeytinyağlı karışımı ekleyin.
  4. Unu ekleyin ve tahta kaşıkla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
  5. Leğenin ağzını kapatıp 1 saat civarında mayalandırın. (hava sıcaksa daha az olabilir. ).
  6. Mayalanan hamurun havasını alın ve yağlanmış büyük bir fırın kabına dökün. (ince uzun kek kalıbı kullanacaksanız gereçleri yarıya düşürebilirsiniz. ).
  7. Burada da 5-10 dakika mayalandırın. Yüzeyine biraz yağ döküp spatulayla şekillendirebilirsiniz.
  8. 120 derece evvelden ısıtılmış fırında 1, 5 saat pişirin.
  9. Kürdan testi uygulayın, gerekirse 10 dk daha pişirin.
  10. Birinci sıcağı çıkınca kesinlikle kaptan çıkarıp terlemesini önleyin ve soğutun. Sonra dilimleyebilirsiniz.
 
858,505Konular
982,770Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt