Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Glütensiz Mayasız Ekmek (Ekmek Tadında)

Glütensiz Mayasız Ekmek (Ekmek Tadında)

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
97
F-D Coin
68
glutensiz-mayasiz-ekmek-ekmek-tadinda.jpg

Glütensiz Mayasız Ekmek (Ekmek Tadında) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 su bardağı glütensiz un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 çay kaşığı karbonat
  • 2 tatlı kaşığı pekmez (Şekersiz tercih ettim)
  • 1 tatlı kaşığı tahin
  • 1,5 çay bardağı zeytinyağı
  • İstediğiniz kadar tuz (Ben az kullandım )

Glütensiz Mayasız Ekmek (Ekmek Tadında) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yumurta, pekmez, tahin ve zeytin yağını mikserler çırpın.
  2. Ayrı bir kapta unu, kabartma tozunu, karbonatı ve tuzu karıştırın. Bunun içine suyu ve başta hazırladığımız karışımı da ekleyerek mikserle karıştırıyoruz.
  3. Kalıbımızı ( ben kek kalıbı kullandım, bence bu şekilde eşit pişiyor) yağlayıp un serpiyoruz. .
  4. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 30 dk kadar kontrollü bir şekilde pişiriyoruz. ( bu süre her fırına ve kaba göre biraz değişebilir. ) Afiyet olsun.
Glütensiz Mayasız Ekmek (Ekmek Tadında) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,771Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt