Glutensiz Mayalı Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 3.5 su bardağı glutensiz un
- 1 yumurta (Sarısı üzerine)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı (İsteğe bağlı)
- Peynir
- Maydanoz
Glutensiz Mayalı Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Un ve maya geniş bir kapta karıştırılıp ortası açılır. Evvel sıvı gereçler ve yumurta akı eklenir akabinde tuz ve şeker ilave edilerek ortadaki sıvı alan karıştırılır.
- Akabinde spatula yardımı ile un da yavaş yavaş etraftan içe hakikat karıştırılır. Yeterlice katılaşan hamur yoğrulur muhtaçlık halinde hafif un serpilerek yumuşak kıvamda yoğrulur.
- Beş dakika yoğrulan hamura isteğe bağlı tereyağı eklenir. Akabinde hamur dinlendirilir.
- Yarım saat dinlenen hamur peynir içi eklenerek kapatılır. 175 derece fırında altı kızarana kadar pişirilir.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.