Glutensiz Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya (ikisi de dr oetker)
- 1 çay bardağı yulaf unu
- 1,5 su bardağı glutensiz un
- 2 yemek kaşığı dr oetker glutensiz kakao
Glutensiz Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce yumurta ve şekeri karıştırıp çırpıyoruz.
- Daha sonra sırayla sıvıları ekleyip karıştırıyoruz.
- En son un ,kabartma tozu ve vanilyalı ekleyip iki dk çırptıktan sonra kalıba döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dk pişirelim.Şimdiden afiyet olsun ????