
Glutensiz Karabuğday Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram glutensiz karabuğday unu
- 1 paket instant kuru maya
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı chia tohumu + 5 yemek kaşığı su
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet yumurta
- 3 tatlı kaşığı bal
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı su
- Ceviz , çekirdek içi , ayıklanmış zeytin
Glutensiz Karabuğday Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 yemek kaşığı chia tohumu ve 5 yemek kaşığı suyu bir kasede koyup, karıştırın ve bekletin.
- Derin bir kap içinde evvel unu, mayayı ve tuzu karıştırın.
- Sonra suda beklettiğiniz kıvamını almış chia tohumunu, yumurtayı, zeytinyağını, balı ve 3/4 su bardağı suyunuzu da ekleyerek homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın.
- Karışımın içine isteğinize nazaran ceviz, çekirdek içi, zeytin ekleyerek tekrar karıştırın.
- Yağlı kağıtla kapladığınız kek kalıbına karışımınızı eşit halde yayarak üzerine isteğe bağlı olarak susam, chia tohumu, çekirdek içi vs ekleyin.
- Kek kalıbının üzerini bir örtü ile kapatacak oda sıcaklığına bağlı olarak 30-60 dk ortası mayalanıp, kabarmasını bekleyin.
- Hamurunuzun mayalanmasını beklerken fırınınızı 180 derecede ısıtın ve mayalanan hamurunuzu fırının orta kısmına yerleştirin.
- Yaklaşık 30 dk sonra (içinin pişip pişmediğini kürdan yardımıyla denetim edip) fırından alın.
- Fırından aldıktan sonra kesinlikle yağlı kağıt ile tutup kalıbından çıkarın ve soğumaya bırakın. Biraz soğuduktan sonra dilimleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Glutensiz Karabuğday Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı