Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Glutensiz İrmik Helvası

Glutensiz İrmik Helvası

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
glutensiz-irmik-helvasi.jpg

Glutensiz İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı mısır irmiği
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı süt

Glutensiz İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İrmiği kuru bir tencereye alın ve orta ateşte kokusu gelene ve pembeleşene kadar kavurun.
  2. Bir bardak sütü yavaşça ek edin.
  3. Tencereye yağı ek edin ve 1-2dk kavurmaya devam edin. İstenirse tereyağ yada teremyağ kullanabilirsiniz.
  4. Şekeri ilave edip pişirmeye kendini çekinceye kadar devam edin.
  5. Geri kalan sütü yavaş yavaş ekleyin,.
  6. Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve irmik sütü çekene kadar helvayı karıştırarak pişirmeye devam edin.
  7. İrmik koyu kıvam alınca altını kapatabilirsiniz. İrmik ağıza canlı gelebilir lakin tencerede dinlenirken yumuşayacaktır.
  8. Ilıyınca servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Not: İrmiğin kalınlığı kullanılan süt ölçüsünü ve irmik tanelerinin yumuşama mühletini değiştirir. İnce irmik önerilir.

Glutensiz İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,707Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt