
Glutensiz Elmalı Kek Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı toz şeker
- 4 yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 2 su bardağı glutensiz un
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Glutensiz Elmalı Kek Tanımı Yapılışı
- Toz şekeri ve yumurtaları derin bir kaba koyarak evvel düşük sonra yüksek dönem olmak üzere 3 dakika beyazlaşıncaya kadar çırpın.
- Sıvı yağı, sütü ve tarçını ekleyip 1 dakika daha çırpmaya devam edin.
- Kabartma tozu, vanilin, glutensiz un ve portakal kabuğu rendesini ekleyip düşük evrede homojen olana kadar karıştırın.
- Farklı derin bir kapta soyulmuş elmaları hilal halinde dilimlere bölüp(çok ince olmamalı) üstüne 1 yemek kaşığı şeker ve 1 tatlı kaşığı tarçın serperek karıştırıp harmanlayalım.
- Kek karışımını yuvarlak teflon ya da borcam tepsiye tabanını yağlayıp dökün.
- Tepside karışımın üstüne elmaları çok kenara yakın olmayacak biçimde düzgünce dizin.
- 180 derece evvelce ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin.