Glutensiz Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 1.5 bardak ılık su
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı pekmez
- 1 çay b. kırık ceviz
- 2.5-3 bardak glutensiz un
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Glutensiz Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Çukur kabımıza ılık su, şeker ile maya hafifçe karıştırılır ve mayalanma süreci başlar.
- Üzerine önce pekmez daha sonra 2. 5 bardak un ilave edilir. Ele hafif yapışan bir hamur yoğurulur. Tuz eklenir. Ceviz eklenir.
- Biraz daha un eklenerek hafif yumuşak bir ekmek hamuru yapılır.
- Yuvarlak kalıp yağlanır. Üstüne aynı undan biraz serpilir.
- 20 dk. Sonra hamur kabarınca kalıba alınır. Üstüne hafifçe bastırılır.
- Önceden ısıtılmış fırında 35 dk alt üst 5 dk sadece üst pişirilir.
- Fırının alt tabanına küçük bir kap su konursa çok güzel nemli bir ekmek olur.
- Ilınan ekmek istenilen şekilde dilimlenerek servis edilir.
- Ekmeğin üstüne isteğe bağlı olarak ay çekirdeği konulabilir. Herkese afiyet olsun sağlıklı günler.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.