Son donemlerde adını sıkca duymuş olduğumuz glisemik indeks, tuketilmiş olan yiyeceklerin kandaki şeker oranını arttırmasını gosteren bir olcumlemelerden biri olmakta ve aynı zamanda glisemik indeks diyetleri sayesinde kilo sorunu olanlar
Son donemlerde adını sıkca duymuş olduğumuz glisemik indeks, tuketilmiş olan yiyeceklerin kandaki şeker oranını arttırmasını gosteren bir olcumlemelerden biri olmakta ve aynı zamanda glisemik indeks diyetleri sayesinde kilo sorunu olanlar bu diyet programı ile kısa surede rahat bir şekilde kilo vermektedirler Glisemik indeks hesaplaması icin gıdaların ihtiva ettiği 1 gr karbonhidratın kanda şeker seviyesini saf glikozun tuketimine orantılanması ile yapılmaktadır
imagesglisemikindeksnedir5aea395122fefgifGlisemik indeks
Glisemik indeks endeksi 100 olarak kabul edilmekte olup, glisemik indeksin hesabını yaparken kanda yer alan glukozun her gun farklı olması da hesaba katılmaktadır Karbonhidrat icerikli yiyecekler kolay bir şekilde sindirilip kana hızlıca karıştıklarından glisemik indeksli yuksektir Duşuk indeksli yiyecekler daha yavaş sindirilecek, pankreas daha az insulin salgılayacak ve akabinde kandaki şekerde dengelenecektir
Duşuk indeksli yiyecekler yoğurt, cilek, mercimek, sut, kuru kayısı, elma, armut, bezelye, havuc, kivi, muz, kuru kayısı, kivi, fasulye; orta indeksli yiyecekler haşlanmış patates, bal, dondurma, ananas, kuru uzum; yuksek glisemik indeksli yiyecekler ise beyaz ekmek, mısır gevreği, kumpir, karpuz, patates kızartması olmaktadır
h 3Glisemik indeks nedir?
Son donemlerde adını sıkca duymuş olduğumuz glisemik indeks, tuketilmiş olan yiyeceklerin kandaki şeker oranını arttırmasını gosteren bir olcumlemelerden biri olmakta ve aynı zamanda glisemik indeks diyetleri sayesinde kilo sorunu olanlar bu diyet programı ile kısa surede rahat bir şekilde kilo vermektedirler Glisemik indeks hesaplaması icin gıdaların ihtiva ettiği 1 gr karbonhidratın kanda şeker seviyesini saf glikozun tuketimine orantılanması ile yapılmaktadır
imagesglisemikindeksnedir5aea395122fefgifGlisemik indeks
Glisemik indeks endeksi 100 olarak kabul edilmekte olup, glisemik indeksin hesabını yaparken kanda yer alan glukozun her gun farklı olması da hesaba katılmaktadır Karbonhidrat icerikli yiyecekler kolay bir şekilde sindirilip kana hızlıca karıştıklarından glisemik indeksli yuksektir Duşuk indeksli yiyecekler daha yavaş sindirilecek, pankreas daha az insulin salgılayacak ve akabinde kandaki şekerde dengelenecektir
Duşuk indeksli yiyecekler yoğurt, cilek, mercimek, sut, kuru kayısı, elma, armut, bezelye, havuc, kivi, muz, kuru kayısı, kivi, fasulye; orta indeksli yiyecekler haşlanmış patates, bal, dondurma, ananas, kuru uzum; yuksek glisemik indeksli yiyecekler ise beyaz ekmek, mısır gevreği, kumpir, karpuz, patates kızartması olmaktadır
h 3Glisemik indeks nedir?