
Girit Kabak Dolma Tanımı İçin Gereçler
- 5 adet girit kabağı
- 1 küçük soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı pirinç
- Tuz
- Kırmızı toz biber
- Nane
- Kara biber
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
Girit Kabak Dolma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Soğanları sarımsakları kavuralım salçayı da ekleyip kokusu çakana kadar biraz daha çevirelim.
- En son pirinç ve baharatları ek edip biraz üzerine bir çay bardağı sıcak su koyup pirinçler hafif yumuşayana kadar bekleyelim.
- Kapağını çıkarıp içini oyduğumuz kabakları iç harcımızla dolduralım ve tencereye dizelim.
- Kabakların hizasına gelecek kadar su ve zeytinyağı karışımını dökelim.
- Kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte denetimli bir biçimde pişirelim.
- Piştikten sonra soğumaya bırakalım. Afiyet olsun ????.