
Girit Kabağı Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo girit kabağı
- 1 su bardağı pirinç (220 ml )
- 250 gram kıyma
- 2 tatlı kaşığı acı biber salçası
- 2 adet kuru soğan
- 1 adet domates
- 2 diş sarımsa
- Maydanoz
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Tatlı kaşığı nane
- Karabiber
- Tuz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Kaynar su
- Tuz
Girit Kabağı Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabaklarımızı oyarak başlıyoruz. İçlerini tuz serperek ovalıyoruz. Kabımıza kıymamızı alıyoruz. Maydanoz ve soğanı ince kıyıp kıymamıza ekliyoruz.
- Domatesi minik doğrayıp ekliyoruz. Pirinci iyice yıkayıp süzdükten sonra karışıma ilave ediyoruz, salça ve baharatları da ekleyip yoğuruyoruz. Dolmaları çok fazla doldurmamaya özen gösteriyoruz.
- Tenceremize kabasklarımızı dizip sosumuzu yapıyoruz; kasemize salçayı baharat ve zeytinyağını koyup karıştırıyoruz 1 su bardağı kadar kaynar su ekleyip bu sosu kabakların üzerine gezdiriyoruz.
- Son olarak kabakların yarısına gelecek kadar sıcak su ekleyip kapağı kapalı şekilde 1 saat pişiriyoruz. nefisyemektarifleri tarifiyle bayıldım ????