
Girit Kabağı Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet girit kabağı
- 300 gram dana kıyma
- 2 adet kuru soğan
- 1/2 (yarım) çay bardağı pirinç
- 1.5 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber
- 1 tutam kurutulmuş reyhan
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tutam kurutulmuş reyhan
Girit Kabağı Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle dolmayı pişireceğiniz tencerenin içine sos malzemelerini hazırlayın.
- Zeytinyağına salçayı ekleyip kavurun.
- Kavrulan salçaya reyhanı da ilave edin( çok güzel ve çok lezzetli oluyor reyhan katıldığı zaman) bir tur karıştırıp ocağın altını kapatın.
- Kıyma soğan pirinç ,bir buçuk yemek kaşığı salça ,kuru nane, karabiber’den oluşan iç harcını hazırlayın.
- Girit kabakların içini kıymalı harç ile doldurun ve tencereye dizin.
- Kabakların yarısına gelecek kadar sıcak su ekleyin ve pişmeye bırakın çok kısa bir süre içinde pişiyor kontrollü bir şekilde pişirin kabaklarınız dağılmasın. ????Afiyet olsun ????????.