Gilaburu Meyvesi ve Faydaları Gilaburu nedir Gilaburu Meyvesi faydaları Gilaburu Meyvesinin iyi geldiği hastalıklar Ülkemizde böylece tanınmayan gilaburu meyvesi ve faydaları hakkında sizleri bilgilendirmek istiyoruz meleklergilaburumeyvesivefaydalari5c507ac148126alt 1548778173 1548778173 gilaburumeyvesivefaydalari5c507ac17c66dgilaburumeyvesivefaydalari5c507ac17c66d gilaburumeyvesivefaydalari5c507ac17c66d Gilaburu çalı şeklinde bodur bir ağaçtır Genelde İç Anadolu'da yetişir Kırmızı salkım şeklinde dairesel meyvelidir Bu meyveler sonbaharda toplanır Birincil toplandığında acı bir tadı vardır Su içinde salamura yapılır Yaklaşık bir ay sonradan bu acılığını kaybeder Bu şekilde (515 derecede) tazeliğini 1 sene süreyle koruyabilir Bu yıl 500 ton gilaboru üretimi yapılmıştır Nemli ve sulak bölgeleri seven bir bitkidir Yüksek miktarda C vitamini ve anti oksidan maddeler içerir Bu özellikleri nedeniyle yiyecek sektöründe gelecekte yoğun ilgi göreceği düşünülmektedir MartNisan ayında beyaz renkli çiçek açar Nisan sonuna içten bu beyaz çiçekler yerini minik meyveciklere bırakır Önce yeşil renkli olan bu meyvecikler, Haziran ayında kızarmaya başlar Önceleri sert halde olan meyvler Ekim Kasım gibi yumuşamaya başlar Daha önce de belirtildiği gibi önceleri acı bir tada sahip olan meyveler, salamura suyunda acılığını kaybeder Bu haliyle içilebilir ışık halkası gelmiştir Salamura suyundan jurnal içilecek tedarik çıkarılır, sıkılır, su ilavesi ile seyreltilir ve tercihe tarafından şeker ek edilerek içilir Burada uyarı edilmesi gereken şey sıkılan meyvenin benzer gün tüketilmesi gerektiğidir Ekşi bir tada sahiptir Şeker ve su ilavesi ile bu ekşi tadı giderilebilir Birincil defa kullanan insanlara tadı birazcık acayip gelebilmektedir Gilaboru (Gilaburu) suyu içeriğindeki asitler nedeniyle antikanserojen, antimikrobiyal ve antioksidan özelliğe sahiptir Antioksidanlar, vücutta bağımsızlık radikalleri bağlayarak, sağlığa zararlı çoğu olumsuz etkiyi durdurmakta Bu özelliği sebebiyle gilaboru suyu, yaşlanmayı geciktirici, mutasyonu engelleyici, kanseri durdurucu ve kolesterolü düşürücü etkiye sahiptir Gilaboru nun tatbik alanları ve etkileri: • Böbrek taşlarını eritir • Taş üremesini önler • Böbrek Tembelliği rahatsızlığına iyi gelir • İdrar yolları iltihaplarını temizler id • Ödemi atar, yüksek üreyi düşürür ve dengeler • Safra taşlarını eritir ve karaciğeri destekler • Prostat rahatsızlığına iyi gelir • Kramp çözücü, yatıştırıcı, dokuları sıkılaştırıcıdır • Sinir sistemini güçlendirici etkileri vardır Gilaboru bitkisi, kanser önleyici, antioksidan ve C vitamini deposudur hemen hemen portakaldan 10 kat daha pozitif C vitamini içerir