Gıda zehirlenmesinden sonra vücut kendine gelmekte zorlanır Kusma, ishal, mide ağrısı ve halsizlik yaklaşık 1 hafta devam edebilir Genellikle sağlıksız yiyeceklerin vücudumuza alınmasına sebebiyle meydana gelen bir rahatsızlıktır Hijyenik yiyecekler tercih edilmeli, dışarda yenilecekse de yenilen yemeklere ve yapıldığı yerlere dikkat edilmelidir
gidazehirlenmelerinedikkat5
Kırmızı et, tavuk, mayonez, yumurta, balık gibi gıdalar besin zehirlenmesine en çok sebep olan besinlerdir Ürünlerin özellikle son kullanma tarihlerine dikkat edilmelidir Ayrıca zehirlenme ve benzeri sağlık durumlarından kendimizi sakınmamız için başka önemli ayrıntılar da vardır Örneğin el ve tırnak temizliği, filtreli su kullanma, besinleri iyi yıkama, hazır ürün tüketmeme gibi Yiyecekler tamamen tüketilen kadar buzdolabında muhafaza edilmelidir Yemekler mümkünse bir kezden fazla ısıtılmamalıdır
gidazehirlenmelerinedikkat4
Gıda zehirlenmesi yaşayan insanların vücudu susuz kalır Bu sebeple iyileşme sürecinizde bol bol su tüketmelisiniz Ayrıca; muz, elma, armut gibi meyveleri de tüketmeye çalışın Hipertansiyonunuz yoksa tuzlu ayran veya limonlu soda için Hastalık döneminizde haşlanmış sebzeler yemeniz çok önemlidir Ancak baharat eklemeniz önerilmemektedir
gidazehirlenmelerinedikkat3
İyileşene kadar hafif yiyecekleri tercih etmelisiniz Örneğin; tavuk ya da et suyuna çorba yapabilirsiniz Galeta ya da tost da tüketebilirsiniz Ayrıca yoğurt da mide sorunların da en yaygın çözümlerden biridir Gıda zehirlenmesine sebep olan bakterilerle savaşır
Yanınızda zehirlenen biri varsa panik yapmayın Kusturmaya çalışın Hastaneye ulaşma imkanınız yoksa 4 bardak suya 4 limon sıkıp içirin Arkasından şekersiz kahve içirin
gidazehirlenmelerinedikkat2
Zencefil bir çok sağlık sorununa iyi geldiği gibi mide sorununa da fayda sağlar Zehirlenme etkisi ve mide bulantısını azaltmak için sabah ve akşam yemekten sonra 1er bardak zencefil çayı tüketebilirsiniz
Gıda zehirlenmesi yaşadıysanız bir diş taze sarımsak yiyebilirsiniz İshal ve karın ağrınıza iyi gelecektir
gidazehirlenmelerinedikkat5
Kırmızı et, tavuk, mayonez, yumurta, balık gibi gıdalar besin zehirlenmesine en çok sebep olan besinlerdir Ürünlerin özellikle son kullanma tarihlerine dikkat edilmelidir Ayrıca zehirlenme ve benzeri sağlık durumlarından kendimizi sakınmamız için başka önemli ayrıntılar da vardır Örneğin el ve tırnak temizliği, filtreli su kullanma, besinleri iyi yıkama, hazır ürün tüketmeme gibi Yiyecekler tamamen tüketilen kadar buzdolabında muhafaza edilmelidir Yemekler mümkünse bir kezden fazla ısıtılmamalıdır
gidazehirlenmelerinedikkat4
Gıda zehirlenmesi yaşayan insanların vücudu susuz kalır Bu sebeple iyileşme sürecinizde bol bol su tüketmelisiniz Ayrıca; muz, elma, armut gibi meyveleri de tüketmeye çalışın Hipertansiyonunuz yoksa tuzlu ayran veya limonlu soda için Hastalık döneminizde haşlanmış sebzeler yemeniz çok önemlidir Ancak baharat eklemeniz önerilmemektedir
gidazehirlenmelerinedikkat3
İyileşene kadar hafif yiyecekleri tercih etmelisiniz Örneğin; tavuk ya da et suyuna çorba yapabilirsiniz Galeta ya da tost da tüketebilirsiniz Ayrıca yoğurt da mide sorunların da en yaygın çözümlerden biridir Gıda zehirlenmesine sebep olan bakterilerle savaşır
Yanınızda zehirlenen biri varsa panik yapmayın Kusturmaya çalışın Hastaneye ulaşma imkanınız yoksa 4 bardak suya 4 limon sıkıp içirin Arkasından şekersiz kahve içirin
gidazehirlenmelerinedikkat2
Zencefil bir çok sağlık sorununa iyi geldiği gibi mide sorununa da fayda sağlar Zehirlenme etkisi ve mide bulantısını azaltmak için sabah ve akşam yemekten sonra 1er bardak zencefil çayı tüketebilirsiniz
Gıda zehirlenmesi yaşadıysanız bir diş taze sarımsak yiyebilirsiniz İshal ve karın ağrınıza iyi gelecektir