Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Gevrek Kurabiye Tadında (Peynir Helvası) Erzurum

Gevrek Kurabiye Tadında (Peynir Helvası) Erzurum

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
gevrek-kurabiye-tadinda-peynir-helvasi-erzurum.jpg

Gevrek Kurabiye Tadında (Peynir Helvası) Erzurum Tarifi İçin Malzemeler

  • 2.5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tepeli tereyağ
  • 120 gram çeçil peyniri
  • 1 çay kaşığı tuz

Gevrek Kurabiye Tadında (Peynir Helvası) Erzurum Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Helvaya başlamadan önce peyniri güzelce didelim ve tel tel ayıralım.
  2. Tavaya sıvı yağ ve tereyağını alalım orta ateşte eritelim.
  3. Daha sonra unu dikkatli ekleyerek yağa yedirelim ve karıştırarak kavuralım.
  4. Kavrulup rengi altın rengini alınca tuzunu atıp karıştırıp ocaktan alalım.
  5. Helvanın ilk sıcaklığı çıkınca peyniri ilave edip una yedirelim.
  6. Kare bir borcama yada kalıba bastırarak şekil verelim ve kenara soğumaya bırakalım.
  7. Kalıp alıp şekillenen helvayı meyve suyu yada çayla ikram edebilirsiniz afiyet olsun.
Not:peyniriniz tuzlu ise helvaya tuz atmayın.

Gevrek Kurabiye Tadında (Peynir Helvası) Erzurum Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,556Konular
982,095Mesajlar
32,747Kullanıcılar
oguven018Son üye
Üst Alt