Gevrek Elmalı Kurabiye Tarifi İcin Malzemeler Hamuru icin;
* 125 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
* 1 cay bardağı sıvı yağ
* 1 cay bardağı yoğurt
* 1 yumurta sarısı
* Yarım cay kaşığı sirke ( daha gevrek taze olmasını sağlıyor )
* Yarım cay bardağı pudra şekeri
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* 1 portakal kabuğu rendesi ( o yoksa limonda olur )
* 4 su bardağı un ( once 3 bardak ekleyin hamurun yumuşaklığına gore 1 bardağı da eklersiniz )
İc Harcı icin;
* 3 adet orta boy elma
* 2 cay kaşığı tarcın
* 1 su bardağı toz şeker
* Yarım su bardağı cekilmiş ceviz
Uzerine;
* Pudra şekeri
Gevrek Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı Gevrek, ağızda dağılan lezzetli bir Elmalı Kurabiye arıyorsanız buyrun
1
*İlk once elmaların kabuğu soyulup rendelenip bir tencereye konulur
* Uzerine şeker tozu eklenerek orta ateşte suyunu cekmeye az kala tarcın ve ceviz de eklenerek suyunu tam cekene kadar pişirilir ve piştikten sonra soğumaya bırakılır
*Un haric tum malzemeleri derin bir kaba alıp yoğrulur
* Daha sonra un, kabartma tozu, vanilya, portakal rendesi eklenerek tekrar yoğrulur Hamurun kıvamına gore 1 bardak daha un ilave edilir Duruma gore siz biraz daha un ilave edebilirsiniz
*Hamur 10 dakika dinlenmeye bırakılır
*Dinlenen hamur 2 bezeye bolunur Bir bezeyi merdane yardımıyla actıktan sonra uzerine soğuyan harctan eklenerek hamur rulo haline getirilip kesilir
*Diğer bezeyi de bu şekilde yapıp kesilen kurabiyeler yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir
*Tepsi daha onceden 200 derecede ısınmış fırına konulur
*Kurabiyelerin uzerleri iyice kızardıktan sonra fırından alınmadan fırın kapatılır ve fırının en ust rafına kurabiyeler konularak fırının kapağı kapatlıp 10 dakika daha fırında bekletilir ( bu yontemle daha gevrek olacaktır kurabiyeleriniz )
*Daha sonra kurabiyeler fırından alınıp soğumaya bırakılır Soğuyan kurabiyelerin uzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir
HEPİNİZE AFİYET OLSUN
* 125 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
* 1 cay bardağı sıvı yağ
* 1 cay bardağı yoğurt
* 1 yumurta sarısı
* Yarım cay kaşığı sirke ( daha gevrek taze olmasını sağlıyor )
* Yarım cay bardağı pudra şekeri
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* 1 portakal kabuğu rendesi ( o yoksa limonda olur )
* 4 su bardağı un ( once 3 bardak ekleyin hamurun yumuşaklığına gore 1 bardağı da eklersiniz )
İc Harcı icin;
* 3 adet orta boy elma
* 2 cay kaşığı tarcın
* 1 su bardağı toz şeker
* Yarım su bardağı cekilmiş ceviz
Uzerine;
* Pudra şekeri
Gevrek Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı Gevrek, ağızda dağılan lezzetli bir Elmalı Kurabiye arıyorsanız buyrun
1
*İlk once elmaların kabuğu soyulup rendelenip bir tencereye konulur
* Uzerine şeker tozu eklenerek orta ateşte suyunu cekmeye az kala tarcın ve ceviz de eklenerek suyunu tam cekene kadar pişirilir ve piştikten sonra soğumaya bırakılır
*Un haric tum malzemeleri derin bir kaba alıp yoğrulur
* Daha sonra un, kabartma tozu, vanilya, portakal rendesi eklenerek tekrar yoğrulur Hamurun kıvamına gore 1 bardak daha un ilave edilir Duruma gore siz biraz daha un ilave edebilirsiniz
*Hamur 10 dakika dinlenmeye bırakılır
*Dinlenen hamur 2 bezeye bolunur Bir bezeyi merdane yardımıyla actıktan sonra uzerine soğuyan harctan eklenerek hamur rulo haline getirilip kesilir
*Diğer bezeyi de bu şekilde yapıp kesilen kurabiyeler yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir
*Tepsi daha onceden 200 derecede ısınmış fırına konulur
*Kurabiyelerin uzerleri iyice kızardıktan sonra fırından alınmadan fırın kapatılır ve fırının en ust rafına kurabiyeler konularak fırının kapağı kapatlıp 10 dakika daha fırında bekletilir ( bu yontemle daha gevrek olacaktır kurabiyeleriniz )
*Daha sonra kurabiyeler fırından alınıp soğumaya bırakılır Soğuyan kurabiyelerin uzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir
HEPİNİZE AFİYET OLSUN