Gercek tavuk goğsu tatlısı yapımı
imagesgercektavukgogsutatlisiyapimi5adfe66f26e48
Ramazan ayının vazgecilmezidir tatlılar Gun boyunca tembel tembel yatan mide akşam uzeri hafif hafif sinyaller vermeye başlar ve kan şekerinizin duştuğunu oyle ya da boyle bir şekilde hissedersiniz Akşam yemeğinin hemen ardından gozler “aceba tatlı olarak bugun ne var? diye aranmaya başlar İşte tam da bu anda imdadınıza gercek tavuk goğsunun vazgecilmez tadı yetişecek Gercek tavuk etiyle hazırlayacağınız bu tatlı ile mideniz bayram edecek
Gercek tavuk goğsu tatlısı icin gereken malzemeler:
1 litre sut 2 kaşık pirinc unu 2 kaşık nişasta (buğday tercihimdir) 1 adet tavuk goğsu 2 adet damla sakızı 1 bardak toz şeker 1 kaşık tereyağ 1 vanilya Gercek tavuk goğsu tatlısı yapımı:
1 adet tavuk goğsunu haşlayın ve soğuduktan sonra kucuk parcalar halinde dideleyin Hazırladığınız tavuk goğsunu bir kase soğuk suyun icine koyun ve suyu sık sık değiştirerek tavuk tadının kaybolmasını sağlayın
Şimdi tatlımızı yapmaya başlayabiliriz Bir tencerede tereyağ haric diğer tum malzemeleri (pirinc unu, nişasta, şeker, damla sakızı, vanilya ve sut) karıştırın Topaklanma yapmaması icin mikser kullanabilirsiniz Karışımı ocağa koyun ve yine surekli karıştırarak pişmesini bekleyin Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın
Ocaktan indirdiğiniz muhallebiyi mikser ile tekrar cırpın Buraya kadar her şey yolunda ise onceden didelediğimiz tavuk goğsunu sudan cıkarıp ve iyice sıkarak muhallebimizin icine ekleyelim ve karıştıralım
Hepsi bu kadar şimdi tatlımızı cam bir tepsiye dokelim ve soğuyana kadar bekleyelim Uzerini tarcınla susleyip ikram edebiliriz Afiyet olsun…
imagesgercektavukgogsutatlisiyapimi5adfe66f26e48
Ramazan ayının vazgecilmezidir tatlılar Gun boyunca tembel tembel yatan mide akşam uzeri hafif hafif sinyaller vermeye başlar ve kan şekerinizin duştuğunu oyle ya da boyle bir şekilde hissedersiniz Akşam yemeğinin hemen ardından gozler “aceba tatlı olarak bugun ne var? diye aranmaya başlar İşte tam da bu anda imdadınıza gercek tavuk goğsunun vazgecilmez tadı yetişecek Gercek tavuk etiyle hazırlayacağınız bu tatlı ile mideniz bayram edecek
Gercek tavuk goğsu tatlısı icin gereken malzemeler:
1 litre sut 2 kaşık pirinc unu 2 kaşık nişasta (buğday tercihimdir) 1 adet tavuk goğsu 2 adet damla sakızı 1 bardak toz şeker 1 kaşık tereyağ 1 vanilya Gercek tavuk goğsu tatlısı yapımı:
1 adet tavuk goğsunu haşlayın ve soğuduktan sonra kucuk parcalar halinde dideleyin Hazırladığınız tavuk goğsunu bir kase soğuk suyun icine koyun ve suyu sık sık değiştirerek tavuk tadının kaybolmasını sağlayın
Şimdi tatlımızı yapmaya başlayabiliriz Bir tencerede tereyağ haric diğer tum malzemeleri (pirinc unu, nişasta, şeker, damla sakızı, vanilya ve sut) karıştırın Topaklanma yapmaması icin mikser kullanabilirsiniz Karışımı ocağa koyun ve yine surekli karıştırarak pişmesini bekleyin Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın
Ocaktan indirdiğiniz muhallebiyi mikser ile tekrar cırpın Buraya kadar her şey yolunda ise onceden didelediğimiz tavuk goğsunu sudan cıkarıp ve iyice sıkarak muhallebimizin icine ekleyelim ve karıştıralım
Hepsi bu kadar şimdi tatlımızı cam bir tepsiye dokelim ve soğuyana kadar bekleyelim Uzerini tarcınla susleyip ikram edebiliriz Afiyet olsun…