
Gerçek Limonlu Revani Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 limon kabuğu rendesi
- Yarım su bardağı limon suyu (limon suyu kek pişince eklenecek)
- 3 su bardağı toz şeker
- 3.5 su bardağı su
Gerçek Limonlu Revani Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce şerbeti ocağa alalım ,kaynayınca altı kısık şekilde 10 dk daha kaynayınca soğumaya alalım şerbeti.
- Diğer taraftan yumurta ve şekeri iyice çırpalım diğer malzemeleri ekleyelim.
- Sırayla tüm sıvılar eklenir .
- En son irmik, un ve kabartma tozu eklenerek karıştırılır.
- Yağlanmış borcama dökülür .
- 170 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dk pişirelim.
- Fırından çıkan keki 5 dk dinlendirelim ve üzerine taze sıktığımız limon suyunu her yerine gelicek şekilde dökelim.
- Limonu çekmesi için 5 dk daha dinlenen kekimize soğuk şerbeti dökelim.
- Şerbeti çekince dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Deneyecek olanlardan fotoğraf ve yorumlarınızı bekliyor olucam ????
Tarifle ilgili sormak istediklerinizi her zaman sorabilirsiniz

Gerçek Limonlu Revani Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı